• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітна профспілкова конференція

24 лютого 2016 року відбулася звітна профспілкова конференція Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. З 608 осіб, які перебувають на обліку первинної профспілкової організації викладачів і співробітників вишу, на звітно-виборну конференцію делеговано 300 членів профспілки, зареєструвалось 237 делегатів конференції.

Були обрані керівні органи конференції:

голова – М.І. Садовий;

секретаріат – Т.А. Нестеренко, Т.В. Лелека, М.Я.Будник;

комісія з підготовки проекту рішення конференції – О.О. Горська, І.М. Демешко, Т.М. Мілова;

лічильна комісія – О.В. Лабенко, С.М. Богомаз-Назарова, М.В. Анісімов.

Був запрошений заступник голови Обласної профспілки працівників науки і освіти С.Ю. Петров.

Були розглянуті такі питання порядку денного конференції:

  1. Про роботу первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка у 2015 році.
  2. Про затвердження кошторису первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка на 2016 рік.
  3. Про обрання до складу профкому Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.
  4. Про переобрання до складу ревізійної комісії.
  5. Різне.

Звіт голови голови первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Л.В. Пономаренко про роботу профкому за 2015 рік – Переглянути звіт

У ході обговорення виступила Л.Д. Саранцева, член профспілки, працівник відділу охорони, яка звернула увагу на порушення оплати праці, зазначивши, що недотримання заробітної плати відбувались у 2007 році. Тоді працівники охорони звернулись із заявою до профкому університету і питання було вирішено. За 2015 рік працівниками охорони відпрацьовано понаднормово 176 годин. За рік зняли всі доплати. Працівники втратили по 1000 – 1300 грн. щомісячно.

На звернення Л.Д. Саранцевої відповіла А.Л. Ватульова, член профспілки, головний бухгалтер, зазначивши, що письмового звернення від працівників відділу охорони не надходило. По штатному розпису у відділі працює 49 осіб (повинно працювати за нормами 50 осіб). Понаднормово виконаних робіт бути не може. Запропонувала подати письмове звернення до адміністрації університету.

В обговорення проблеми вступив Р.Р. Абашев, член профкому, начальник відділу охорони, наполягаючи на нестачі людей, на небажанні йти працювати на невелику зарплату, вимагав доплатити працівникам кошти за минулий рік.

Виступив також С.Ю. Петров, заступник голови Обласної Профспілки працівників науки і освіти, який подякував профкому за плідну роботу, ознайомив присутніх, як обком профспілки освіти і науки захищає своїх профспілчан. Наголосив, що активні дії обкому профспілки змушували уряд піти назустріч вимогам: підвищення заробітної плати (2546 грн. мінімальна заробітна плата, 1078 грн. прожитковий мінімум); створення фонду соціального страхування та включення санаторно-курортного лікування і новорічних подарунків для дітей. Зараз вносяться пропозиції до Закону України про Профспілки. Зазначив, що освітяни Європи підтримали позицію нашої профспілки про невтручання держави у роботу громадських організацій. Зауважив, що профспілки та адміністрація мають знаходити спільні шляхи до вирішення проблем, оскільки без домовленості і компромісів співпраця неможлива. Торкнувся також питання роботи волонтерської організації «Компас», пообіцяв звернутись до президії і надати право волонтерській організації безоплатно знаходитись у приміщенні.

Конференція прийняла постанову – Переглянути постанову.

Голосування: «за» –236, «проти» – немає, «утримались» – 1.

2. СЛУХАЛИ: Доповідь Л.В. Пономаренко, голови первинної профспілкової організації Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка, про затвердження кошторису первинної профспілкової організації на 2016 рік.

Пономаренко Л.В. наголосила, що необхідно затвердити кошторис первинної профспілкової організації на 2016 рік рішенням профспілкової конференції. Нові принципи формування кошторису записані у п. 3 Положення про роботу профспілки КДПУ ім. В. Винниченка. Відрахування до Обкому профспілки становлять 15 %.

Доходи профспілки (разом із залишком) становлять – 357 643 грн.

Відрахування до обкому профспілки – 60 871 грн. (15 %).

Передбачаються витрати:

  • матеріальна допомога членам профспілки – 87 842 грн.
  • оздоровлення – 52 657 грн.
  • спортивна робота – 9 687 грн.
  • культурно-масова робота (новорічні подарунки, вогники, відвідування вистав, концертів, екскурсії) – 127 351 грн.
  • премія профактиву – 3 300 грн.
  • навчання активу – 4 291 грн.
  • заробітна плата – 39586 грн., нарахування – 14 552  грн.
  • господарські та інші витрати – 3 000 грн.
  • відрядження – 1 000 грн.

Всього планується витрат – 343 266  грн.

Петров С.Ю., заступник голови Обласної профспілки працівників освіти та науки, закликав делегатів конференції дотримуватись фінансової дисципліни. Конференція Обкому профспілки визначила відрахування до вищестоящих органів у розмірі 30 %. Профспілка КДПУ ім. В. Винниченка порушує визначені розміри внесків.

Пропозиції делегатів конференції – перераховувати 15%.

Голосування: «за» –233, «проти» – 2, «утримались» – 2.

Пропозиція: затвердити кошторис первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка в цілому.

Голосування: «за»–234, «проти» – немає, «утримались» – 3.

2. ПОСТАНОВИЛИ:

  1. Затвердити кошторис первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка на 2016 рік.
  2. Перераховувати в обком ЦК профспілки 15% від профспілкових внесків.

3. СЛУХАЛИ: Виступ О.О. Горської, заступника голови первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, про обрання до складу профспілкового комітету.

Рішенням профспілкової конференції необхідно затвердити зміни у складі профкому університету. У зв’язку із виходом на пенсію члена профкому від природничо-географічного факультету Я.Н. Данилківа, первинна профспілкова організація факультету рекомендує ввести доктора педагогічних наук, професора Н.А. Калініченко, члена профспілки, до складу профкому університету.

У зв’язку із виходом на пенсію члена профкому від факультету педагогіки та психології С.Г. Мельничука, первинна профспілкова організація факультету рекомендує ввести доктора філологічних наук, професора О.І. Іліаді, члена профспілки, до складу профкому університету.

Голосування:«за» –236, «проти» – немає, «утримались» – 1.

3. ПОСТАНОВИЛИ:

  1. Ввести до складу профкому Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка таких представників первинних профспілкових організацій: від природничо-географічного факультету – доктора педагогічних наук, професора  Н.А. Калініченко; від факультету педагогіки та психології – доктора філологічних наук, професора О.І. Іліаді.

4. СЛУХАЛИ: Виступ О.О. Горської, заступника голови первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, про переобрання до складу ревізійної комісії.

Рішенням профспілкової конференції необхідно затвердити зміни у складі ревізійної комісії. У зв’язку із виходом на пенсію члена профспілки К.К Мартишевського, пропонується рекомендувати до складу ревізійної комісії доцента кафедри географії та геоекології В.М. Мирзу-Сіденко.

Голосування: «за» – одноголосно.

4. ПОСТАНОВИЛИ:

Обрати до складу ревізійної комісії Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка доцента кафедри географії та геоекології В.М. Мирзу-Сіденко.

Голосування: «за» – одноголосно.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись