• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Профспілкова конференція викладачів і співробітників

20 лютого 2018 року відбулася профспілкова конференція викладачів і співробітників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка.

Порядок денний конференції складався з таких питань:

1. Про роботу первинної профспілкової організації Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка у 2017 році (доповідь Л.В. Пономаренко).

Інформаційний вісник профкому за 2017 рік

2. Про соціально-економічні наслідки реалізації Законів України стосовно вищої школи (інформація Л.В. Пономаренко).

3. Про затвердження кошторису первинної профспілкової організації Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на 2018 рік (повідомлення Л.В. Пономаренко).

4. Різне.

В обговоренні звіту Л.В. Пономаренко про роботу профкому університету у 2017 році взяв участь М.І. Садовий, член профспілки, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри ТМТПОПБЖ, який висловив подяку голові профкому Л.В. Пономаренко за проведення медогляду. Висловив пропозицію профкому продовжувати слідкувати за здоров’ям викладачів та співробітників університету. Наголосив, що на фізико-математичному факультеті є лабораторні роботи, які зможуть визначити місця, де є радон. Внесемо пропозиції, підключимо санстанцію, та визначимо, з чим це пов’язано. Ученими з Києва, Харкова визначено, що 84 тис. випускників середніх шкіл їдуть здобувати вищу освіту за кордон. Ми втрачаємо студентів. Як ми будемо працювати, від цього залежить наша доля. Також нам необхідно звертатись до народних депутатів з приводу порушення конституційних прав.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова, яка включає наступні положення:

  1. Роботу профкому за звітний період вважати задовільною.

  2. Профкому, профбюро та профспілковим організаціям підрозділів врахувати висловлені в доповіді та виступах зауваження й пропозиції щодо поліпшення подальшої роботи первинної профспілкової організації.

  3. Головам профбюро, профгрупоргам відслідковувати виконання Колективного договору на рівні підрозділу та своєчасно інформувати профком про його порушення. (Голови профбюро, профгрупорги).

  4. Звернутися з листом до обкому, ЦК профспілки щодо скликання зборів представників вищих навчальних закладів із питань реформування вищої освіти, реалізації законів «Про освіту», «Про вищу освіту», ініціювання звернення народних депутатів до Конституційного Суду України щодо відповідності нових законів положенням Конституції України (Л.В. Пономаренко).

  5. Запропонувати адміністрації використати наявні нормативно-правові акти з метою диференціації заробітних плат (Л.В. Пономаренко).

  6. Спільно з адміністрацією оновити Положення про обрання за конкурсом науково-педагогічних працівників (Л.В. Пономаренко).

  7. Запропонувати адміністрації уніфікувати наявну документацію згідно мінімальних вимог Міністерства освіти і науки України (Л.В. Пономаренко).

  8. Рекомендувати первинній профспілковій організації продовжити організацію систематичних медичних профілактичних оглядів членів профспілки ЦДПУ.

  9. Спільно з адміністрацією провести дослідження на наявність радону та інших шкідливих речовин у приміщеннях університету (Л.В. Пономаренко).

  10. Головам профбюро та профгрупоргам систематично інформувати членів профспілки про рішення засідань профкому та майбутні заходи.

Розглядаючи питання про затвердження кошторису первинної профспілкової організації на 2018 рік, Л.В. Пономаренко наголосила, що згідно п. 3 Положення про роботу профспілки ЦДПУ ім. В. Винниченка, відрахування до обкому профспілки становлять 15%. Пропонується встановити такі відрахування: до обкому профспілки – 15%, залишається у профспілковій організації університету – 85%.

Голосування: «за» 171, «проти» – немає, «утримались» – 1.

Далі Л.В. Пономаренко наголосила, що цифри кошторису досить умовні, оскільки бюджету університету поки немає. Пропонується збільшити виділення коштів на матеріальну допомогу, тому що значна кількість людей потребує лікування. Також треба виділити більше коштів на навчання профактиву. Будемо збирати профоргів та розглядати нову Галузеву угоду та новий Статут.

Усього очікується надходжень – 439 000 грн.

Відрахування до обкому профспілки – 65 850 грн. (15 %).

Перераховано профспілкових внесків профкому ЦДПУ – 373 150 грн.

Передбачаються витрати:

  • матеріальна допомога членам профспілки – 90 500 грн.

  • оздоровлення – 53 500 грн.

  • культурно-масові заходи – 92 500 грн.

  • спортивні заходи – 7 000 грн.

  • заробітна плата – 52 824 грн.

  • нарахування на заробітну плату – 13 137 грн.

  • навчання профактиву – 5 000 грн.

  • відрядження – 2 000 грн.

  • інші, у т. ч. % банку – 4 000 грн.

  • подарунки та дитячі вистави до Нового року – 38 000 грн.

Всього планується витрат – 358 461 грн.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись