• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Профспілкова конференція викладачів і співробітників

Профспілкова конференція викладачів і співробітників

27 лютого 2019 року відбулася профспілкова конференція викладачів і співробітників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка.

Порядок денний конференції складався з таких питань:

1. Про роботу первинної профспілкової організації Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка у 2018 році (доповідь Л.В. Пономаренко)

Інформаційний вісник профкому за 2018 рік

2. Про затвердження кошторису первинної профспілкової організації Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка на 2019 рік (інформація Л.В. Пономаренко).

3. Різне.

В обговоренні звіту Л.В. Пономаренко про роботу профкому університету у 2018 році взяли участь І.В. Лупан, член профспілки фізико-математичного факультету, яка зауважила, що люди недостатньо поінформовані про вихід зі складу профспілки і з цього виникають неприємні ситуації. Пономаренко Л.В. роз’яснила ситуацію. Доповнила голову профкому А.Л. Ватульова, член профспілки, головний бухгалтер, а також С.Ю. Попов, голова обкому профспілок, який підмітив, що людина звільняється, але може бути членом профспілки і самостійно вносити членські внески. Він наголосив, що профспілкова організація університету – сама велика первинна профспілкова організація в місті. Голова профспілкової організації – ініціативна, на своєму місці. Освітянська профспілка на теренах України єднає і згуртовує освітян. Ознайомив присутніх з основними напрямками роботи обласної ради профспілок. Внесені пропозиції до бюджету 2019 – прожитковий мінімум – 5 300 грн. Мінімальна заробітна плата не відповідає рівню мінімального прожиткового кошика, має бути не менше 7 500 грн. Великі і неконтрольовані тарифи. Заробітна плата науково-педагогічного працівника вищої школи має бути вдвічі більшою за зарплату вчителя середньої школи. Зараз зарплату підняли автоматично на рівень інфляції (11%). У нас багато проблем. Треба іти на мітинги, акції. Відзначив, що юристи обласної профспілки готові відстоювати безкоштовно права членів профспілки. Запропонував оздоровлення дітей членів профспілки в оздоровчому таборі «Знамя» м. Одеса (обком профспілок доплачує 500 грн. за дитину) та лікування членів профспілок у бальнеологічній лікарні м. Знам’янка – доплата до 1000 грн. Також вручив голові профкому Л.В. Пономаренко нагороду – Почесну грамоту профспілок області.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова, яка включає наступні положення:
1. Роботу профкому за звітний період вважати задовільною.
2. Профкому, профбюро та профспілковим організаціям підрозділів врахувати висловлені в доповіді та виступах зауваження й пропозиції щодо поліпшення подальшої роботи первинної профспілкової організації.
3. Головам профбюро, профгрупоргам відслідковувати виконання Колективного договору на рівні підрозділу та своєчасно інформувати профком про його порушення.
4. Запропонувати членам профспілки взяти участь в обговоренні проектів постанов щодо фінансування вищих навчальних закладів.
5. Запропонувати адміністрації за участю профспілки створити програму перспективного розвитку університету, куди включити:
а) програму профорієнтаційної роботи для всіх факультетів;
б) програму економічного розвитку з врахуванням доходів та витрат факультетів і підрозділів;
в) програму співпраці ЦДПУ з органами міської та обласної влади щодо інтеграції реформування середньої та вищої освіти, державне замовлення та соціальних питань.
6. Провести експертизу електромережі університету.
7. Організувати проведення комплексного дослідження в Українському центрі томотерапії.

Розглядаючи питання про затвердження кошторису первинної профспілкової організації на 2019 рік, Л.В. Пономаренко наголосила, що згідно п. 3 Положення про роботу профспілки ЦДПУ ім. В. Винниченка, відрахування до обкому профспілки становлять 15%. Пропонується встановити такі відрахування: до обкому профспілки – 15%, залишається у профспілковій організації університету – 85%.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.

Далі Л.В. Пономаренко озвучила проект кошторису профспілки на 2019 рік
Залишок бюджетних коштів на 01.01.2019 р. – 25246 грн.
Вступні та членські профспілкові внески – 525182грн.
Доходи всього – 550428 грн.
Витрати всього – 478713 грн, у тому числі:
матеріальна допомога членам профспілки – 129846 грн.
премія профактиву – 3762 грн.
оздоровлення – 67830 грн.
спортивна робота – 8721 грн.
культурно-масова робота – 159600 грн.
навчання профактиву – 14219 грн.
заробітна плата і доплата – 72980 грн.
нарахування на заробітну плату – 16055 грн.
господарські витрати – 3420 грн.
відрядження – 2280 грн.
Залишок бюджетних коштів на кінець року – 71715 грн.

Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.

У різному Л.В. Пономаренко повідомила членів конференції, що протягом року відбулися зміни у складі профкому і необхідно провести такі персональні зміни:
- Вивести зі складу профкому члена профспілки доцента кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидата юридичних наук Мілову Тетяну Миколаївну за сімейними обставинами.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.
- Факультет історії та права рекомендує обрати членом профкому доцента кафедри галузевого права та правоохоронної діяльності, кандидата юридичних наук Окопник Олену Миколаївну.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.
- Необхідно вивести зі складу профкому працівника відділу охорони Абашева Рашида Равіловича у зв’язку з переведенням на роботу до іншого відділу.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.
- Відділ охорони рекомендує обрати членом профкому Ротаря Сергія Йосифовича.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.

У різному виступив С.Г. Мельничук, член профспілки, голова Ради ветеранів університету, який ознайомив присутніх із роботою новоствореного Міністерства ветеранів України, з роботою громадської організації Ради Ветеранів університету. Він вніс пропозиції щодо пільг для членів Ради та академії «Аве салюс». Потрібно добавляти ставки членам профспілки перед виходом на пенсію. Варто компенсувати ветеранам частину коштів (50%) на лікування в санаторії-профілакторії «Юність». Необхідна допомога з транспортними послугами (ветеран тільки оплачує бензин). Віковими межами стажу в університеті (вважається ветераном) визначити 30 років для чоловіків та 25 років для жінок. Ознайомив з оновленим складом Ради Ветеранів. Повідомив, що Рада ветеранів рекомендує ввести до складу профкому представника Ради ветеранів члена профспілки, доцента кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидата юридичних наук Владимирову Валентину Іванівну для підтримки інтересів ветеранів університету.
Голосування: «за» – 175, «проти» – немає, «утримались» – немає.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись