• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Волонтерська діяльність студентів-спортсменів

20-21 травня 2023 року на стадіоні Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулися Всеукраїнські змагання з легкої атлетики під назвою "Спеціальна Олімпіада України". Студенти спеціальності "017 Фізична культура і спорт" (Барановський О., Ігнатенко Б., Ігнатенко С., Жадова Н., Красов Є., Демидова Ю.) разом з в.о. завідувача кафедри теорії і методики олімпійського спорту Бабаліч В.А. допомагали у проведенні заходу в якості волонтерів.

Під час проведення змагань студенти мали можливість попрактикуватися в суддівстві. Отримали безцінний досвід спілкування зі спортсменами з розумовими відхиленнями, познайомились з  їхніми батьками.

Було організовано зустріч з найкращими спортсменами-земляками СО, серед них Ахрарова М. В.  - член збірної СО України, Золота призерка Всесвітніх Спеціальних Олімпіад 2007, 2015 і 2019 років. Вона також зіграла головну роль у фільмі «Історія Лізи» відомого письменника та режисера Олександра Жовни (2018). А в 2020 році спортсменці присуджено звання «Молода людина року» в номінації «Сильні духом». В ході бесіди студенти дізналися про особливості підготовки такої категорії спортсменів, роль тренерів і батьків у їхньому становленні. Обговорили перспективи участі збірної команди України у Всесвітній Спеціальній Олімпіаді (Гармонія, м. Берлін 2023). Змагання пройшли на високому рівні, а волонтери отримали подяку від організаторів змагань.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись