• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Команда проєкту за напрямком Жана Моне успішно прозвітувала про півторарічні досягнення

Команда проєкту за напрямком Жана Моне успішно прозвітувала про півторарічні досягнення

1 лютого 2024 року в дистанційному форматі відбулося засідання семінару Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень, під час якого виконавці проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за напрямком Жана Моне програми Еразмус+ прозвітували про результати 18-ти місячного терміну навчально-наукової роботи.

Крім постійних учасників семінарів, які вже сформували команду центру, семінар відвідали представники Національного Еразмус+ офісу України, науково-педагогічні працівники кафедри математики та цифрових технологій, студенти та колеги з українських вишів, де виконуються проєкти за програмою Еразмус+.

2

Присутніх привітав ректор університету професор Євген Соболь, який зазначив важливість участі нашого університету в цьому проєкті, оскільки тематика дослідження торкається демократичних засад, які відстоює європейська спільнота. Ректор відзначив успішне виконання завдань проєкту: доступність наукових результатів, що представлені у вигляді аналітичних звітів, якість навчальних курсів з гендерної проблематики для магістратури, широке охоплення учасників літніх шкіл та лекцій для учителів.

Спікери семінару Наталя Пасічник, Катерина Акбаш, Ренат Ріжняк – представили короткий звіт про виконану роботу. Ренат Ріжняк дав загальну характеристику наукових розробок, які склали теоретичне забезпечення виконання проєкту: прості та складні гендерні індекси, адаптація на субнаціональний рівень індексу гендерної нерівності та індексу гендерного розвитку, особливості поширення наукових здобутків через публікування статей, монографій та посібників.

3

Катерина Акбаш презентувала нову розробку команди виконавців проєкту – аналітичний звіт «Регіональний індекс гендерного розриву для України у 2020 році». Цей звіт розміщений в університетському репозитарії. Перед презентацією звіту спікерка детально зупинилася на методології підрахунку індексу гендерного розриву та особливостях адаптації його на регіональний рівень в Україні.

4

Наталя Пасічник навела детальний аналіз умов та особливостей поширення результатів проєкту. Також команда проєкту займалася проведенням круглих столів, навчальних візитів, промоакцій щодо гендерної проблематики з представниками цільових груп і громадськістю, публікуванням наукових статей в українських та зарубіжних виданнях, розміщенням навчально-методичних матеріалів проєкту як відкритих освітніх ресурсів у відповідних розділах репозитарія бібліотеки університету, так і на сторінці проєкту.

5

Після завершення виступів відбулося жваве обговорення проблематики семінару із питаннями до спікерів, думки щодо важливості охоплених у проєкті проблем.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись