• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Студенти ЦДУ та Кіровоградського музичного фахового коледжу провели спільний концерт, присвячений Роберту Бернзу

Студенти ЦДУ та Кіровоградського музичного фахового коледжу провели спільний концерт, присвячений Роберту Бернзу

12 березня в актовій залі ЦДУ імені Володимира Винниченка пройшов літературно-музичний захід "Дві музи — два крила: Роберт Бернз в єднанні двох культур", який був організований кафедрою германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання в співпраці з Кіровоградським музичним фаховим коледжем, щоб вшанувати памʼять відомого шотландського поета та фольклориста Роберта Бернза.

Ініціаторами заходу стали викладач-методист, композитор, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Марина Долгіх та завідувачка кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання, доктор філологічних наук Марія Фока. Активну участь у заході взяли студенти 1-3 курсів спеціальності «Англійська мова та зарубіжна література» та студенти 3 і 4 курсів коледжу.

Творчість Бернза надихнула поєднати у сьогоднішньому дійстві поезію та музику, слово та мелодію…

Нині творчість поета є як ніколи актуальною: син шотландського народу, доля якого своєю героїчністю і трагізмом дуже нагадує історію України. Його вірші не тільки передають душу свого народу, а є сповіддю поета з палким серцем, якого захоплювала краса, якому боліли всі біди і нещастя світу. Саме ця небайдужість і щирість і створюють магічну синергетику його творів, яку вповні відчули сьогодні учасники та гості заходу.

Кафедра дякує за співпрацю  Кіровоградському музичному фаховому коледжу, вдячна за сприяння в проведенні заходу ректору ЦДУ імені Володимира Винниченка професору Євгену Соболю, проректору з навчальної роботи доценту Ірині Козир та декану факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій доценту Олені Габелко.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись