• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Екскурсія до Кіровоградського третього окремого полку спеціального призначення

Студенти першого та третього курсу факультету історії та права шостого жовтня 2016 року відвідали музей, який розташований на території військової частини Кіровоградського третього окремого полку спеціального призначення.

img 01

Музей військових експонатів заснований в 2011 році і складається з трьох відділів: кімнати афганської слави, кімнати повітряно-десантної підготовки та кімнати – експонатів із зони бойових дій території АТО. Протитанкові гармати, гвинтівки, захоплені у ворожих снайперів під Слов’янськом, осколки від «Градів», хвостики від мін 120 мм і 82 мм свідчення професійної підготовки наших спецпризначенців і наявності ворожої армії на території України..

img 02

Історії молодих людей, що захищають нашу землю захоплювали, і водночас, стискали серце від болю. У музеї є бронежилет, де залишилися сліди від уламку снаряду загиблого в бою заступника командира полку полковника Сергія Сєнчєва.

img 03

Мало кому відомо, але тільки завдяки бійцям третього полку в руки бойовиків не потрапили величезні запаси бойової техніки, зброї та боєприпасів, які знаходилися в Центрі забезпечення бронетанкового озброєння в Артемівську і базі зберігання стрілецької зброї в селі Параскєєвка.

img 04

Спецпризначенці показали фільм про оборону Донецького аеропорту і участь третього полку в захисті України.

img 05

Ми із захопленням слухали змістовну екскурсію, були вражені побаченим, мали можливість сфотографуватися з експонатами музею.

img 06

Дякуємо бійцям третього окремого полку спеціального призначення за чудову екскурсію, за мирне небо, за можливість навчатися не під обстрілами градів і за тишу, яка не лякає. Хлопці, знайте вся Україна Вас підтримує, ми - єдина країна! Повертайтеся живими! Слава Україні! Героям слава!

Студентка 31-ї групи факультету історії та права

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись