• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Feel Fest-2018

Feel Fest-2018

Уже другий рік поспіль традиційний тиждень факультету на факультеті філології та журналістики ЦДПУ імені В.Винниченка проходить у форматі «Feel Fest» - фестивалю літератури, мистецтва та медіа.

Розпочалися фестивальні заходи у перший день жовтня «Вернісажем талантів», під час якого першокурсники дивували виконанням пісень і танців, майстерним читанням віршів і прози. А, певно, найбільш насиченим подіями стало 2 жовтня. На студентів чекали зустрічі з без перебільшення непересічними кропивничанами: перекладачем і редактором Богданом Стасюком; з Інною Тільновою, Світланою Булановою та Олександром Майоровим – частиною команди етнофольклорного дослідницького проекту «Баба Єлька»; істориком та популяризатором історичних знань Юрієм Митрофаненком. Крім того, студенти-журналісти другого курсу відвідали творчу зустріч з відомим фотохудожником Ігорем Демчуком, а студенти й викладачі кафедри журналістики, видавничої справи та редагування провели майстер-клас зі створення арт/смеш-буків у ЗОШ №10, що в селищі Новому.

3 жовтня у Прес-клубі реформ відбувся воркшоп з картування, який провела Ірина Ткаченко, доцент кафедри журналістики, видавничої справи та редагування і координаторка проекту "Будь видимим". Це перший тренінг для активної молоді та небайдужих містян, в рамках якого розпочато роботу над безпековою онлайн-картою нашого міста. А в університеті в той час проходила зустріч з тренером, коучем Оленою Чорною та презентація проекту «Щоденник драйвової панянки». А по обіді в імпровізованому арт-дворику біля пам’ятника Володимиру Винниченку відлунав «Поетичний капінг. Поезія на траві», до участі в якому долучилися з авторськими віршами як досвідчені поети, так і початківці – учні Педагогічного ліцею та студенти ЦДПУ. Також улюблені тексти прочитали викладачі та декан факультету Людмила Кричун.

Завершальний день «Feel Fest-2018» розпочався з фотовиставки Олександри Сухенко «Привіт, Кропивницький», яка по-особливому розкриває наше місто, його красу й характер. Світлини розмістили просто в коридорах факультету, а продовженням презентації став воркшоп з розробки ідей для фото проектів за методикою Уолта Діснея. Завершуватися фестиваль мав проектом "ART-дегустація" - творчим вуличним перфоменсом за участю талановитої молоді університету та міста. Але сильна злива внесла свої корективи, і з вуличного захід перетворився на актовозальний. Але на драйв і незабутність вражень це навряд чи вплинуло. Адже на відвідувачів чекали пристрасні танці від солістів народного ансамблю бального танцю «Конвалія», потужна музика у виконанні Марини Матусової, Миколи Папуші, гурту «Feel-In», Костянтина Матушевського та хедлайнерів – рок-гурту «Місто доріг».

Більше інформації, вражень, фото і відео – на сторінці фестивалю у мережі Facebook https://www.facebook.com/events/232240957647526/

 

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись