• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студентська рада Університету

? "Квантовий стрибок" Шевченка попри перешкоди?


? Багато з нас ще зі школи пам’ятає історію про те, як в дитинстві Тарас Шевченко вирушив на пошуки залізних стовпів. Вони, ніби-то, підпирають небо та ховають ворота, куди сонце заходить на ніч. За легендою, малий Шевченко так і не дібрався до тих стовпів, бо скільки б він не йшов – відстань між ним та омріяними стовпами лише збільшувалась.

photo 2019 05 14 22 59 02☄️ Але уявімо, що Тарас усе-таки дістався до цього таємничого та магічного місця. Що там чекало на нього? Можливо, за залізними стовпами виявився портал для мандрівок у просторі та часі? І саме таким чином Шевченко (як і герой популярного серіалу «Квантовий стрибок») отримав можливість переміщатися в тіла інших людей – вигаданих чи реальних, добрих чи злих.
? Що б вийшло з цього припущення – можна побачити 15 травня з 10.00 до 17.00 на площі Володимира Винниченка (Шевченка 1) на виставці 15 (із 28) ілюстрацій Олександра Грехова «Квантовий стрибок Шевченка». Виставка відбудеться за ініціативи Студентської ради ЦДПУ імені Володимира Винниченка та за підтримки Молодіжної Ради міста Кропивницького.
? Виставка демонструє постать українського поета в образі відомих кіногероїв та історичних постатей, кожна ілюстрація супроводжується текстом-поясненням, як саме персонаж пов’язаний з Тарасом Шевченком.
? — Спочатку з’явилися кілька робіт, а потім вже сама ідея. Вони легкі і веселі, такі ж, як і був Шевченко свого часу. Разом з музеєм вирішили, що вже пора відійти від шаблонного образу старого в шапці, адже він так зазвичай не ходив і не завжди був максимально сумний, як всі його зображували десятиліттями радянської влади, а потім вже і незалежної України.
? Образи були обрані випадково, але вони добре з’єдналися з текстовою частиною, яка невідривна від ілюстрацій, з історіями з його життя, творчості, які зазвичай не розповідають в школах, — розповідає автор робіт Олександр Грехов.
? Скористуйтесь унікальною нагодою відвідати виставку!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись