• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

За результатами тренінгу у Німеччині відбувся методичний семінар «Залучення кращих європейських практик та освітніх інновацій для удосконалення викладацької майстерності» у рамках міжнародного проєкту Еразмус+

14 грудня 2021 р. відбувся методичний семінар «Залучення кращих європейських практик та освітніх інновацій для удосконалення викладацької майстерності», у рамках участі ЦДПУ ім. В. Винниченка в міжнародному проєкті Еразмус+ «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання (UTTERLY)».

Доповідачі – доцентка кафедри германських мов та методик їхнього навчання Н. В. Іваненко та завідувачка відділу забезпечення якості та цифрового супроводу освіти, професорка кафедри природничих наук, хімії, географії та методик їхнього навчання Н. В. Подопригора, які пройшли серію тренінгів у центрі удосконалення викладацької майстерності у Байройтському університеті (Німеччина), ознайомили учасників семінару з досвідом впровадження європейських освітніх інновацій у закладах вищої освіти Німеччини.

1

На семінарі обговорювалася проблема імплементації інструментів підтримки для забезпечення досконалості викладання у вищій школі. Актуалізувалися питання забезпечення цифрового супроводу освітнього процесу; залучення персональних коучів та IT-тьюторів; висвітлювалися різні підходи до реалізації завдань дистанційного викладання; висвітлювалися структура й етапи створення дистанційного навчального курсу, формат проведення онлайн лекцій, особливості інтеграції відео конференцій у процес навчання; обговорювалися специфіка створення онлайн-презентації у віртуальній класній кімнаті, особливості змішаного та гібридного навчання.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись