• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студентська рада Університету

Півфінал дебатів в ЦДПУ

Півфінал дебатів в ЦДПУ

Гра «Дебати» відбулася 3 квітня, за участі регіонального координатора Інституту «Республіка» Стояна А.Г., членів дебатного клубу фізико-математичного факультету та представників з інших факультетів.

Головна відмінність дебатів від дискусії це те, що для участі здійснюється пошук та підбір матеріалів з теми, здійснюється ґрунтовна та всебічна підготовка. Вміння переконати «публіку», а не опонента, одна з ключових здібностей майбутнього оратора…

Дехто з учасників спробував себе у на дебатах вперше, але це ніяк не вплинуло на результати. Всі учасники мали глибоке знання теми, ґрунтовно аргументували свою позицію, були харизматичні, ставили влучні питання команді опонента.

Готуючись до участі в інтелектуальній грі «Дебати» студенти мали змогу не тільки довести відстоювану тезу, а й розглянути дві сторони питання, поставити себе на місце опонента, щоб зрозуміти всі плюси і недоліки даної позиції.

Темою дебатів обрали питання щодо того, чи має чинна влада забезпечити чесні та прозорі вибори. У виступах студентам стало в нагоді не тільки відмінне знання правових та законодавчих аспектів цього питання, а й вміння презентації та лаконічності, позитив, наведення правдивих прикладів та емоційність.

Загалом, грали 4 команди, по дві від «уряду» та «опозиції». Чимала кількість студентів прийшла підтримати гравців.

За методичну допомогу, в проведенні та підготовці дебатів, висловлюємо подяку доцентам кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Кравцовій Т.О. та Краснощок І.П.

За підсумками гри маємо такі результати:
“Happy bird” - 4 місце (у складі Білої Катерини та Лаврусенко Анни)
“Аксіоматики” - 3 місце (у складі Чудної Олени та Гаврюшенко Романа)
“Слуга народу” - 2 місце (у складі Левицького Ярослава та Козлової Світлани)
“Marvell” - 1 місце (у складі Чернецької Анастасії та Щербіної Катерини)

Переможці університетського турніру будуть відстоювати першість університету на міському дебатному турнірі, що відбудеться 10 квітня, за адресою вул.Дворцова 29/32, 4 поверх.

Запрошуємо всіх охочих підтримати команду учасників від педагогічного університету.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись