filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

В ЦДУ тривають відкриті лекції про австрійську культуру

В ЦДУ тривають відкриті лекції про австрійську культуру

11 травня 2023 року в Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда, яка розміщується у читальному залі філологічних дисциплін бібліотеки Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, відбулася друга відкрита лекція із циклу лекцій «Література та культура Австрії». Тема лекції: «Віденська кава з українським смаком: легенда про Юрія (Георга Франца) Кольчицького». З вітальним словом до студентів виступив професор Олександр Білоус, за ініціативою якого у стінах нашого університету була відкрита Австрійська бібліотека імені Бернгарда Штільфріда. Лекторка — доцентка кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Тетяна Токарєва — ознайомила студентів із цікавими фактами, пов’язаними з появою кави в Австрії та подробицями легенди про Юрія Кольчицького, вихідця з України, якому належить рецепт всесвітньо відомої віденської кави.

Висловлюємо щиру подяку за сприяння та допомогу в підготовці та проведенні заходу директору наукової бібліотеки ЦДУ ім. В. Винниченка, кандидату філософських наук, Ользі Антонівні Шульзі та працівникам читального залу філологічних дисциплін, бібліотекарю І категорії Ірині Володимирівні Майтак та бібліотекарю Валентині Анатоліївні Курченко.

Запрошуємо усіх охочих на наступну зустріч, яка відбудеться 15 травня о 10:20. Доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Микола Верезубенко прочитає лекцію на тему: «Бібліотека Бернгарда Штільфріда: Петер Розай “Казка про щастя”».

Мова лекцій – німецька. Тривалість кожної лекції – 1 год. Вхід вільний, без попередньої реєстрації.

Чекаємо вас за адресою: м. Кропивницький, вул. Шевченка, 1 (5-поверховий корпус), бібліотека ЦДУ, читальний зал на 3-му поверсі.