filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Захист кваліфікаційних робіт: сьогоденні здобутки та перспективи на майбутнє

Захист кваліфікаційних робіт: сьогоденні здобутки та перспективи на майбутнє

16 червня 2023 року на кафедрі германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання випускники магістратури спеціальності «Англійська мова та література» представили свої кваліфікаційні роботи до публічного захисту. Тематика магістерських досліджень охоплювала актуальні питання сучасної іншомовної лінгводидактики: формування комунікативних умінь творчого англомовного письма, англомовний діалог у лінгвопрагматичному та лінгводидактичному аспектах, шляхи інтенсифікації процесу професійно-орієнтованої англомовної підготовки здобувачів освіти авіаційних коледжів та ліцеїв, рольова гра як засіб формування тезаурусного рівня мовної особистості учня старшої школи, пісня як засіб розвитку комунікативної компетентності учнів 10-11 класів. Дослідницькі проєкти магістранти здійснювали за конструктивного керівництва доцентів кафедри – В.Ю.Паращук, В.Ю.Кочубей, О.В.Долгушевої, А.М.Ляшук.

Доповіді випускників та відповіді на запитання членів Державної атестаційної комісії засвідчили їхній високий рівень методичної підготовки, здатності проведення наукового пошуку, творчий підхід до розробки власних дидактичних матеріалів з навчання англійської мови здобувачів освіти старшої школи, уміння вести фахову дискусію тощо. Кваліфікаційна комісія оцінила результати навчально-наукової роботи магістрантів та прийняла рішення про присвоєння здобувачам вищої освіти освітнього рівня «магістр». Такий здобуток випускників, які мають бажання та достатній рівень фахових знань, додає впевненості у тому, що молоді вчителі зможуть реалізувати себе в обраній галузі.

Від імені всього науково-педагогічного складу кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання бажаємо нашим магістрам подальших перемог в особистій професійній діяльності!