filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

"НАШІ" на мистецькому подіумі в Обласній дитячій бібліотеці імені Тараса Шевченка

6 лютого у виставково-презентаційній залі Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка відбулася чергова зустріч в рамках літературно-мистецького подіуму «Наші». Почесною гостею зустрічі стала Ксенія Івашина – філологиня, викладачка кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання на факультеті української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій, аспірантка Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

У 2023 році вона виборола першу відзнаку своєї творчості – друге місце в обласному літературному конкурсі авторських творів «Батл молодих поетів», а у 2024-му опублікувала добірку віршів у часописі Олександрійський маяк», ідейною натхненницею та головною редакторкою якого є молода письменниця Аліна Шевченко, студентка 2 курсу факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій ЦДУ ім. В.Винниченка. Авторським проєктом Аліни Шевченко є і літературно-мистецький подіум "НАШІ", який відбувається щомісяця в ОДБ ім. Т. Г. Шевченка. Найкращі автори часопису "Олександрійський маяк", літературної спільноти "Pantheon. Література та мистецтво " в рамках цього проєкту презентують свою творчість для юних слухачів, зазвичай це учні старшої школи. 6 лютого у ліричний світ поезії молодої талановитої авторки-землячки  поринули учні Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради та КЗ "Подільська гімназія Кропивницької міської ради", а також гості бібліотеки.

 Ксенія розповіла присутнім про цікаві сторінки своєї творчої біографії, найяскравіші поетичні і викладацькі успіхи. Під час виступу поетеса читала свої вірші про кохання, людські відносини, природу. Романтичні, життєствердні, правдиві, сумні, пронизливі – ще можна багато епітетів підібрати до віршів Ксенії, що нікого не залишили байдужими! Ці розповіді та манера спілкування авторки підкорили кожного, хто був присутнім на зустрічі.

 Вперше під час зустрічі на прохання юних гостей поетка написала вірша, присвяченого школярам та зачитала під гучні овації. Поетична зустріч запам’яталася гостям творчим запалом авторки та неординарним художнім стилем.