filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти ЦДУ та Кіровоградського музичного фахового коледжу провели спільний концерт, присвячений Роберту Бернзу

Студенти ЦДУ та Кіровоградського музичного фахового коледжу провели спільний концерт, присвячений Роберту Бернзу

12 березня в актовій залі ЦДУ імені Володимира Винниченка пройшов літературно-музичний захід "Дві музи — два крила: Роберт Бернз в єднанні двох культур", який був організований кафедрою германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання в співпраці з Кіровоградським музичним фаховим коледжем, щоб вшанувати памʼять відомого шотландського поета та фольклориста Роберта Бернза.

Ініціаторами заходу стали викладач-методист, композитор, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України Марина Долгіх та завідувачка кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання, доктор філологічних наук Марія Фока. Активну участь у заході взяли студенти 1-3 курсів спеціальності «Англійська мова та зарубіжна література» та студенти 3 і 4 курсів коледжу.

Творчість Бернза надихнула поєднати у сьогоднішньому дійстві поезію та музику, слово та мелодію…

Нині творчість поета є як ніколи актуальною: син шотландського народу, доля якого своєю героїчністю і трагізмом дуже нагадує історію України. Його вірші не тільки передають душу свого народу, а є сповіддю поета з палким серцем, якого захоплювала краса, якому боліли всі біди і нещастя світу. Саме ця небайдужість і щирість і створюють магічну синергетику його творів, яку вповні відчули сьогодні учасники та гості заходу.

Кафедра дякує за співпрацю  Кіровоградському музичному фаховому коледжу, вдячна за сприяння в проведенні заходу ректору ЦДУ імені Володимира Винниченка професору Євгену Соболю, проректору з навчальної роботи доценту Ірині Козир та декану факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій доценту Олені Габелко.