filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Викладачка ЦДУ представила університет на міжнародній конференції в Нідерландах

З 14 по 17 червня 2023 року в університеті Утрехта в Нідерландах відбулася Конференція Товариства міжкультурних німецьких досліджень. Колеги з усього світу зустрічаються в історичному місті, університет у якому був заснований в 1636 році. Темою міжнародної наукової конференції була «По ту сторону дамби – конфлікти розмежування» (Jenseits der Deiche – Konflikte der Abgrenzung“)

У зустрічі взяли участь доповідачі з багатьох країн: Алжир, Бельгія, Бенін, Кот-д'Івуар, Дакар, Німеччина, Англія, Фінляндія, Франція, Індія, Ізраїль, Італія, Косово, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Австрія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція, Швейцарія, Сенегал, Словаччина, Іспанія, ПАР, Чехія, Туреччина, Україна, Угорщина, США.

На зустрічах з учасниками були присутні посли Сиріл Жан Нунн (Федеральна Республіка Німеччина), Хайнц Волкер-Недеркорн (Швейцарія) та Астрід Харц (Австрія).

Серед учасників українську германістику представляла доцент кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Аліна-Алла Степаненко з доповіддю на тему «Звучати німецькою, думати українською. Українські біженці в контексті міжкультурного діалогу».

Утрехтська конференція була присвячена можливостям дослідження міжкультурності та конфліктів для вивчення питань окресленої проблемної області. Різноманітність міжкультурних німецьких досліджень розглядалася в різних секціях, де обговорювалися як розвиток міжкультурної компетентності, так і німецькі дослідження міжкультурних феноменів.