filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти та викладачі факультету зустрілися із старшокласниками Муніципального колегіуму

Студенти та викладачі факультету зустрілися із старшокласниками Муніципального колегіуму

9 листопада 2023 року відбулась зустріч представників кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання зі старшокласниками Комунального закладу «Ліцей "Муніципальний колегіум» Кропивницької міської ради за сприяння в.о. завідувача кафедри проф. Марії Володимирівни Фоки, доцента Анни Віталіївни Поліщук, куратора групи АН20Б доцента Вікторії Юріївни Кочубей та заступника директора з виховної роботи колегіуму Людмили Вікторівни Шиян.

До актової зали Муніципального колегуму завітали доцент кафедри Ольга Долгушева та студенти спеціальності «Англійська мова і література» Дар’я Літвінчук, Оксана Коркіш (група АН21Б) та Анна Машуровська (група АН20Б), які познайомили майбутніх випускників з історією університету, факультетами закладу та переліком спеціальностей, за якими можна здобути освіту.

Окрему увагу було приділено особливостям навчання за профілем кафедри. Зокрема Анна Машуровська розповіла про переваги здобуття фаху вчителя англійської й німецької мов та зарубіжної літератури, серед яких — можливість опанувати одразу дві іноземні мови, вільного спілкування із однолітками з інших країн, навчання за семестровим обміном у Поморській академії (Польща). Знання іноземних мов також дає можливість з користю проводити літні канікули, наприклад за програмою WorkandTravel та іншими, а також реалізовувати свої здібності шляхом участі у творчих та наукових проєктах і конкурсах.

Цікавинкою заходу стала англомовна інтерактивна вікторина, що її провели Дар’я Літвінчук та Оксана Коркіш. Дівчата зацікавили школярів дотепними ребусами та гумористичним опитувальником, аби продемонструвати, що вивчення іноземної мови може бути неабияк цікавим та захопливим.