filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Вітаємо переможців олімпіади з англійської мови

Вітаємо переможців олімпіади з англійської мови

Упродовж тижня з 8 по 16 листопада 2023 року студенти 2-4 курсів бакалаврату та 1 курсу магістратури спеціальності «014.021 Мова і література (англійська)» змагалися та виборювали призові місця в Олімпіаді з англійської мови та літератури, що була організована і проведена кафедрою германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання.

Змагання проводилося в онлайн форматі. Завдання для першого туру випробування були укладені за зразками міжнародних екзаменів з англійської мови IELTS і TOEFL. У режимі реального часу учасники олімпіади на платформі Classtime демонстрували свої іншомовні навички й уміння у тестових завданнях Sentence Structure Test, Reading Comprehension Test та Use of English.

За підсумками першого випробовування до другого етапу пройшли 11 учасників. Цього разу студенти мали демонстрували компетентності в усній рецепції та знаннях з літератури Великої Британії та США. «Олімпійці» успішно впоралися із завданнями, а найкращі семеро перейшли до фінального раунду змагання Spoken Production and Interaction.

Під час інтерв’ю з членами журі студенти ділилися розповідями про свої досягнення, вподобання, плани на майбутнє тощо. У розкритті проблемних питань з основних тем ситуативного спілкування учасники фіналу висловлювалися стосовно суспільних і громадських подій, як-от: волонтерська діяльність, обмін культурним досвідом під час подорожей, здійснення покупок онлайн та наживо, цифрова грамотність й інформаційна гігієна у сприйнятті інформації через соціальні мережі тощо.

Отже, кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання радо вітає переможців і призерів Олімпіади з англійської мови та літератури:

І місце – Анастасія Непота (група АН21Б)

6

ІІ місце – Олена Подскальнюк (група АН21Б) та Олександр Бутовський (група АН20Б)

4

5

ІІІ місце – Меланія Палій та Дар’я Літвінчук-Єгорова (група АН21Б)

3

Усі учасники фінального туру олімпіади отримали дипломи.

7

8

Бажаємо переможцям та всім учасникам Олімпіади з англійської мови та літератури навчальних здобутків, наснаги і завзятості в опануванні фаху, та подальших наукових і творчих досягнень.

Матеріал підготувала доцент кафедри Ольга Долгушева