filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання провела конкурс до Дня Святого Валентина

Кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання провела конкурс до Дня Святого Валентина

Наша країна переживає нелегкі часи. Хтось спитає: "Хіба до любові під час війни?" Але треба пам'ятати, що любов до Батьківщини починається з любові до рідних та близьких, наші воїни знають, що і кого вони захищають, - батьків, дітей, коханих. Так, напевне, розмірковував і християнський священник Валентин, який жив у ІІІ столітті, у часи правління імператора Клавдія. Імператор видав едикт, який забороняв його солдатам одружуватися. Священник Валентин продовжував вінчати таємно воїнів Клавдія. За це він був ув'язнений, а потім і страчений.

Власне, християнська історія знає трьох святих Валентинів. Один був священником у Римі, другий - в італійському Терні, третій - у Єгипті. Валентин став символом непереможності кохання та покровителем закоханих. 14 лютого  у католицьких храмах під час літургії згадується святий Валентин. Але поступово цей день перетворився на світське свято, яке відзначають навіть у Японії, жителі якої не сповідують християнство.

У кожній країні День святого Валентина святкують по-своєму, у Саудівській Аравії та Ірані це свято заборонено. У День святого Валентина є звичним дарувати коханим "листи кохання" - валентинки. Звичай пішов від герцога Орлеанського Шарля, який, перебуваючи у 1415 році у в'язниці в англійському полоні, передавав своїй дружині любовні листи. Зараз у згаданій Японії дівчата дарують 14 лютого хлопцям чорний шоколад (14 березня хлопці дарують дівчатам білий шоколад), в Італії закохані обдаровують один одного солодощами, у Польщі люди відвідують чудодійну ікону святого Валентина у Познані, вважається, що це приносить удачу в коханні.

Кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання  теж не залишилася осторонь Дня закоханих. Викладачі кафедри Тетяна Хоменко та Тетяна Токарєва оголосили конкурс оповідань німецькою мовою про найкращий або найгірший День святого Валентина. У ньому взяли участь студенти нашого факультету — майбутні педагоги. Дівчата та хлопці розповідали про випадки, які сталися з ними самими, їхніми близькими та описували фантастичні події. Хоча не всі писали про найгірший День святого Валентина, у дописах відчувався присмак легкого суму. Найпоширеніший сюжет — герої розповіді подолали перешкоди і, нарешті, возз’єдналися у цей день.

Отже, переможці. Перше місце - Єлизавета Бабенко (401 група), друге місце - Уляна Мишкіна (201 група) та Анна Пшенична (403 група), третє місце - Катерина Розиграй (303 група) та Анна Машуровська (401 група).

Ми дуже радіємо, що на нашому факультеті вчаться такі творчі особистості. Дякуємо всім учасникам, вітаємо переможців та сподіваємося, що їхня креативність стане їм у пригоді у подальшій професійній діяльності.