filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

«Тарас Шевченко: діалог» – показове засідання мовознавчого гуртка до 210 річниці з дня народження Мойсея української нації

«Тарас Шевченко: діалог» – показове засідання мовознавчого гуртка до 210 річниці з дня народження Мойсея української нації

7 березня 2024 року на факультеті української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій відбулося показове засідання мовознавчого гуртка «Актуальні проблеми лексикології та граматики української мови» (науковий керівник – професор С.Л.Ковтюх) на тему: «Тарас Шевченко: діалог», присвячене 210 річниці з дня народження Великого Кобзаря.

У невимушеній святковій атмосфері учасники гуртка поділилися власними роздумами про постать Тараса Григоровича Шевченка, звернули увагу на актуальність творчості генія для кожного покоління українців, показали, як Мойсей української нації допомагає нині боротися проти російських окупантів і на інформаційно-екзистенційному фронті, і в окопах на передовій.

Заслухали й обговорили 4 доповіді:

  1. Вічний дух українського спротиву (Богдана Мотько).
  2. Тарас Шевченко без фальсифікату (Марія Попова).
  3. Жага свободи – у наших артеріях (Аліна Шевченко).
  4. Тарас Шевченко: діалог (Максим Бричка).
  5. Той, хто завжди резонує з нашим життєвим сюжетом, з буттям нації та України (керівник гуртка С.Л.Ковтюх).

Остап Вишня писав: «Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю!» І в нинішні важкі часи автор безсмертного «Кобзаря» ставить на сторожі біля нас власне мудре слово.

Думаймо, читаймо, і чужому научаймось, й свого не цураймось.

З днем народження Тараса Григоровича Шевченка!