filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Долучаємося до «Днів Шекспіра в Україні - 2024»

Долучаємося до «Днів Шекспіра в Україні - 2024»

У четвер, 4 квітня, у рамках "Днів Шекспіра в Україні -2024" відбувся науковий онлайн-семінар "Шекспір і модерністи". Організаторами заходу виступили кафедра світової літератури ЛНУ імені Івана Франка, Центр Шекспірівських студій ТДУ імені Іване Джавахішвілі та Український міжуніверситетський шекспірівський центр. Зустріч модерувала проф. Ольга Бандровська.

Свої доповіді представили наші грузинські колеги — ас.проф., д-р Тамар Гелашвілі та аспірантка Лізі Дзагнідзе.

Пані Тамар представила доповідь про паралелі між Шекспіром та Джеймсом Джойсом, зокрема у романі «Поминки за Фіннеганом» і, а також висловила свої спостереження щодо стилістичних прийомів та гастрономічних кодів його прозових сюжетів.

Доповідь пані Лізі стосувалася аналізу "Чотирьох квартетів" Т.С. Еліота, роздумів про його намагання відповісти на найглибші питання людського досвіду — питання часу, мети, марності та сенсу та про символи, семантику та метафоричність загалом у цьому циклі поезій.

Студенти бакалаврату та магістратури, а також викладачі кафедри германських мов, зарубіжної літератури та компаративістики із задоволенням долучилися до заходу в якості слухачів. Англомовні презентації та жваве обговорення порушених доповідачками тем, безперечно, лишили глибоке враження в усіх учасників онлайн-семінару.

Дякуємо колегам за запрошення, сподіваємося на нові зустрічі.