filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Заслужений вчитель України Олександр Каєнко прочитав лекцію майбутнім вчителям зарубіжної літератури

Заслужений вчитель України Олександр Каєнко прочитав лекцію майбутнім вчителям зарубіжної літератури

Учора, 10 квітня 2024 року, на запрошення кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання, учитель зарубіжної літератури Новоукраїнського ліцею «Лідер» Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, учитель-методист, автор шкільних програм і підручників, переможець конкурсу «Учитель року – 2001» у номінації «Зарубіжна література», Заслужений вчитель України Олександр Каєнко прочитав лекцію для студентів факультету української філології та іноземних мов та соціальних комунікацій, майбутніх вчителів зарубіжної літератури.

Пан Олександр поділився своїм баченням проблем і перспектив викладання зарубіжної літератури в сучасній школі. Розповів про історію становлення зарубіжної літератури як шкільного предмету в 1990-их роках, про реформування та пошук нових підходів у викладанні у 2000-их, про труднощі, з якими стикається вчитель літератури зараз.

Розмова була предметна, цікава і неймовірно корисна для майбутніх вчителів – Олександр Васильович поділився своїми спостереженнями та напрацюваннями за роки роботи вчителем, а також дав багато практичних порад, як зробити урок цікавішим, динамічнішим, ефективнішим.

Щиро дякуємо панові Олександру – за небайдужість до своєї роботи, за сміливість змінювати застарілі підходи, за той заряд натхнення, який він дав студентам та викладачам. Сподіваємося на нові зустрічі!