filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

“Making Classroom Observation Matter”: доценти Національного університету

“Making Classroom Observation Matter”: доценти Національного університету "Чернігівський колегіум" Надія Грицик та Світлана Смоліна прочитали лекцію студентам ЦДУ

12 квітня на факультеті української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій, на запрошення кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання,  відбулась гостьова лекція доцентів Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка кандидата педагогічних наук, доцента Надії Володимирівни Грицик та кандидата педагогічних наук, доцента Світлани Володимирівни Смоліної. Лекція "Making Classroom Observation Matter" проводилась англійською мовою і була присвячена одному зі способів підвищення власної педагогічної майстерності – педагогічному спостереженню за організацією та проведенням уроку англійської мови.

Лекторки розповіли про інструменти Classroom Observation, які дозволяють вчителям англійської мови та студентам, що опановують цю професію, спостерігати та аналізувати уроки своїх колег за запропонованими критеріями.

Гостьова лекція

Присутні на лекції студенти та викладачі факультету вкотре переконались, що на занятті англійської мови важливе все – ретельне планування, поведінка вчителя, налаштування взаємодії з учнями, ефективні техніки управління класом, але передусім це повага та підтримка вчителя та учнів.

Інтерактивний стиль презентації, яскраві приклади, власний досвід, практичні завдання, робота в групах  – лекція не залишила байдужим жодного.

Дякуємо Надії Володимирівні та Світлані Володимирівні за натхненну лекцію і цікаві ідеї! Сподіваємось на нові зустрічі та спільні проєкти!

{galelry}news_2024/filfak/04/15-04-08-40{/gallery}