• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Унікальний цифровий ідентифікатор науковця ORCID

Унікальний цифровий ідентифікатор науковця ORCID

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) єдиний міжнародний реєстр унікальних ідентифікаторів вчених. Унікальний завдяки своїй незалежності від дисциплін, часу і кордонів, а також взаємодії з іншими системами ідентифікації. ORCID надає можливість: швидкого визначення досягнень науковця; ідентифікувати авторів творів у разі: зміни прізвища, однакових імен та прізвищ, неправильного написання цих даних або їхнього перекладу; спростити процедуру реєстрації при подачі наукових статей в якісні міжнародні видання та при подачі грантових заявок; поєднувати ідентифікатори вченого в ORCiD з профілями науковців у Scopus  (Author ID) та Web of Science (Researcher ID).

ORCID ID — це цифровий ідентифікатор науковця, який представляє 16-значний номер (наприклад: 0000-0002-4393-2831), у повному обсязі його слід відтворювати як електронну адресу: https://orcid.org/0000-0002-4393-2831 Профіль автора містить короткий опис дослідника: Прізвище ім’я, біографію, назву організації, де працює вчений та перелік публікацій, проєктів, грантів. Ідентифікатор призначений для довготривалого використання, тому у профіль можна вносити нову інформацію, корегувати існуючу.

Доступ до ORCID є безкоштовним, потрібно лише зареєструватися.

ORCID register 

Після реєстраціїї необхідно пройти автентифікацію через адресу електронної пошти. І все, можна наповнити профіль публікаціями й активно обмінюватися інформацією, пов’язувати свій запис з різними системами, шукати інших дослідників.

Щоб додати наукові профілі, читайте інструкцію Як додати посилання на наукові профілі у ORCID?

Додаткову інформацію надає:

  • Тетяна Омельченко, завідуюча відділу інформаційних технологій бібліотеки,
    [email protected],
  • Аліна Бедай, бібліотекар, відділ інформаційних технологій бібліотеки,
    [email protected] 

.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись