• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Електронні бібліотеки

Вебліографічний список сайтів електронних бібліотек художніх творів українських та світових письменників, видань з історії України, економічної, юридичної та технічної літератури, а також українських підручників.

ЕБ 7


http://www.osvita.org.ua/library

На освітньому порталі міститься бібліотека електронних копій книг з історії України, політології, психології, української літератури, філософії, екології та світової літератури.

ЕБ 1


https://libruk.com.ua/

Libruk – ресурс, на якому зібрано твори різних за жанром і часом українських письменників-класиків та сучасних авторів. На сайті Ви зможете завантажити книги у найбільш популярних електронних форматах – fb2, epub, mobi. Також книги доступні для читання онлайн.

ЕБ 10


https://openbookclassic

Відкрита книга - це електронна бібліотека класики української та світової літератури.

ЕБ 2


http://library.org.ua

На сайті зібрано найвизначніші твори української та світової літератури.

ЕБ 3


http://www.ukrlib.com.ua

Ukrlib це найбільша в Інтернеті електронна бібліотека української літератури, яка крім українських книжок пропонує також літературну енциклопедію, біографії тощо.

ЕБ 11


http://poetyka.uazone.net

ПОЕТИКА — це найпопулярніша в Інтернеті поетична бібліотека українською мовою. Щодня близько 80 читачів блукають віртуальними залами нашої електронної бібліотеки. Створюється вона на неприбуткових засадах групою волонтерів, яка на цей момент складається з Романа Косаренка, Юрія Мачухи та Петра Гринюка.

ЕБ 4


http://www.utoronto.ca/elul

Українська бібліотека української літератури. Електронна бібліотека української літератури це особистий проєкт Максима Тарнавського, професора української літератури при Відділі Слов'янських мов і літератур Торонтського Університету.

ЕБ 15


http://www.uahistory.kiev.ua

Електронна бібліотека зберігає книги з історії України, серед них нарис історії Кіровограда.

ЕБ 5


http://lukyanenko.at.ua 

Електронна економічна бібліотека містить електронні підручники, навчальні посібники та наукові статті з питань економіки, фінансів, оподаткування, міжнародної торгівлі, митної справи, інституційної економіки, менеджменту, маркетингу, економіко-математичного моделювання.

ЕБ 6


http://n-t.ru

Електронна бібліотека «Наука і техніка».

ЕБ 9


http://www.eknigu.com

Бібліотека eKnigu пропонує електронні книги наукової та технічної тематики: комп’ютерні науки, хімія, фізика, біологія, мови та інші.

ЕБ 12


http://www.vuzlib.su

Економічно-правова бібліотека (гуманітарні дисципліни, право, економіка, фінанси, менеджмент, маркетинг). Переглянути книги можна у вигляді веб-сторінки.

ЕБ 14


http://www.pravoznavec.com.ua

Електронна бібліотека «Правознавець» містить юридичну літературу, закони, періодику.

ЕБ 16


http://ua.lokando.com/start.php

Репозитарій навчального контенту.

ЕБ 20


http://westudents.com.ua 

Бібліотека українських підручників з різних галузей знань.

ЕБ 8


http://pidruchniki.ws

Електронна бібліотека «Українські підручники онлайн» - електронний ресурс українських навчальних підручників з різних галузей знань. Книгу можна переглянути в форматі веб-сторінки, а за додаткову послугу завантажити одним файлом.

ЕБ 13


http://www.bibliolink.ru

На сайті «Бібліотека цікавих і корисних книг» представлені посилання на електронні варіанти книг в форматі djvu та pdf, які знаходяться у відкритому доступі.

вебліографічний список підготувала

Омельченко Т. В.

оновлення 23.04.2016

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись