• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Директорія журналів відкритого доступу DOAJ

Шановні науковці рекомендуємо ознайомитись з директорією журналів відкритого доступу DOAJ.

Директорія журналів відкритого доступу DOAJ (Directory of Open Access Journals) це каталог рецензованих наукових журналів, періодичних видань відкритого доступу та метаданих їх статей, що охоплюють різні галузі знань (біологія, хімія, історія, археологія, економіка, політика, науки про землю, соціологія, медицина, техніка). DOAJ налічує понад 9200 журналів з 129 країн світу та містить більше 2 мільйонів статей різними мовами світу, з них 1 960 983 статті англійською мовою.

Директорія журналів відкритого доступу була запущена в 2003 році бібліотекою Лундського університету, Швеція.

DOAJ має зручний інтерфейс, на головній сторінці можна здіснити стандартний пошук серед журналів і/або статей за ключовими словами, назвою часопису, заголовком статті, ім’ям автора чи словами з анотації. Меню складається з розширеного пошуку, перегляду за предметною рубрикою, форми для подачі заявки на журнал, новин, про DOAJ, інформації для видавців і документації по API.

DOAJ

 

Розширений пошук включає пошук за журналами і/або статтями, за предметними рубриками, за ліцензіями відритого доступу на журнал, за видавництвом, за мовою повного тексту статті. Ці види пошуку можна поєднувати між собою аби досягти релевантного пошуку.

DOAJ2

 

 Можна здійснити перегляд записів за предметними рубриками, обравши відповідну рубрику.

DOAJ1

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись