• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Каталоги журналів відкритого доступу

Знайти достовірне джерело інформації для проведення якісних наукових досліджень з цілодобовою підтримкою та миттєвим доступом до баз даних Вам допоможуть каталоги журналів відкритого доступу. Це безкоштовні онлайн сервіси, за допомогою яких Ви зможете знаходити публікації у наукових журналах, які підтримують політику відкритого доступу до інформації. Список директорій (каталогів) представлено нижче.

1

 

Наукова періодика України

В електроному каталозі Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського НАН України представлено базу даних наукових журналів та збірників наукових праць з відкритим доступом виданих в Україні.


Директорія журналів відкритого доступу DOAJ (Directory of Open Access Journals)

Це каталог рецензованих наукових журналів, періодичних видань відкритого доступу та метаданих їх статей, що охоплюють різні галузі знань (біологія, хімія, історія, археологія, економіка, політика, науки про землю, соціологія, медицина, техніка). DOAJ налічує понад 9200 журналів з 129 країн світу та містить більше 2 мільйонів статей різними мовами світу, з них 1 960 983 статті англійською мовою. Більш детально ознайомитись з пошуком можна тут.

Директорію журналів відкритого доступу було запущено в 2003 році бібліотекою Лундського університету, Швеція.


Бібліотека електронних журналів EZB (Elektronische Zeitschriftenbibliothe)

Бібліотека містить понад 55 тис. наукових журналів, які відсортовані у списки по науководослідній тематиці. Інтерфейс доступний англійською та німецькою мовами.

Координатор проекту бібліотека Регенсбурського університету, Германія.


Каталог наукових журналів DRJI (Directory of Research Journals Indexing)

Каталог індексує 3674 наукових журналів, 96564 журнальних статей зі 190 країн світу. DRJI забезпечує вільний доступ до статтей із журналів, які сприяють поліпшенню навчального процесу та викладання, а також підтримки наукових досліджень.


Довідник повнотекстових журналів з хімії (ABC Chemistry)

Каталог безкоштовних повнотекстових рецензованих  журналів з хімії. Інтерфейс доступний англійською та російською мовами.  У директорії містяться журнали з повними текстами у відкритому доступі, а також журнали у тестовому доступі, повні тексти яких будуть доступні тимчасово.


Hindawi  Publishing Journals

Hindawi є одним з найбільших у світі видавців рецензованих повнотекстових журналів відкритого доступу. Усі статті, опубліковані в журналах Hindawi загальнодоступні і розповсюджуватися згідно з Creative Commons License, яка дозволяє вільне використання, поширення та відтворення на будь-якому носії, за умови, що оригінальний твір правильно цитується. Журнали Hindawi індексуються та реферуються у провідних базах даних, зокрема Science Citation Index (SCI) та Science Citation Index Expanded (SCIE), PubMed та PubMed Central, INSPEC, Zentralblatt MATH Database, Mathematical Reviews, Chemical Abstracts, Scopus.


Bioline International

Каталог забезпечує відкритий доступ до якісних наукових рецензованих журналів, опублікованих у країнах, що розвиваються. Платформа надає доступ до інформації з галузі біологічних наук, доступних для міжнародного наукового співтовариства у всьому світі.


BioMed CentralBioMed Central

Видавництво, яке представило доступ до  рецензованих журналів відкритого доступу та їх публікацій з науки, технологій та медицини. Статті досліджень доступні у відкритому доступі одразу після їх публікації. Автори зберігають авторське право на свою роботу, згідно ліцензії Creative Commons License, яка дозволяє використовувати статті повторно й поширюватися без обмежень, до тих пір, поки оригінальна робота правильно цитується.


Journals for Free Journals

Каталог містить понад 15000 академічних журналів відкритого доступу. Пошук можна здійснювати за категоріями, мовою, чи присутністю журнала у наукометричних базах даних.

Вебліографічний список підготовула Омельченко Т. В.  23.03.17

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись