• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

До 100-річчя університету в читальному залі бібліотеки відкрилася виставка

До 100-річчя університету в читальному залі бібліотеки відкрилася виставка

До 100-річчя від дня заснування Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка універсальний читальний зал підготував виставку «Хай святиться ім’я твоє, університет!».

Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. Володимира Винниченка – найстаріший вуз Кіровоградщини та один з найвідоміших серед вищих педагогічних закладів держави. Як відомо, першим реальним кроком до створення вищого педагогічного закладу на Єлисаветградщині стало відкриття 1 червня 1921 року педагогічних курсів, які готували вчителів для початкових шкіл.

У 1925 році курси були реорганізовані в педагогічний технікум. А 1 жовтня 1930 року Рада Народних Комісарів УРСР прийняла офіційну постанову про відкриття на базі інституту народної освіти педагогічного інституту. У 1949-1992 роках Кіровоградський державний педагогічний інститут носив ім’я О. Пушкіна, з 1992-го й понині –Володимира Винниченка. Статус університету він отримав 1997 року.

З нашим вузом нерозривно пов’язані імена видатних учених, академіків, громадських та політичних діячів, артистів та письменників, які зробили вагомий внесок у розвиток освіти й науки країни. Славетними іменами викладачів, студентів та випускників увійшов університет у вітчизняну й світову науку, щоб ще яскравіше зоріти на науково-педагогічному небосхилі України. Запрошуємо завітати до універсального читального залу для ознайомлення з виставкою.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись