• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Генетичний код нації

Генетичний код нації

18-21 травня в універсальному читальному залі бібліотеки нашого університету проходять урочистості, присвячені Дню вишиванки, якому нині виповнюється 15 років.

День вишиванки —свято, покликане зберегти споконвічні традиції українців незалежно від того, на якій території вони проживають. Адже саме вишиванка є яскравим символом долі українського народу. Цей тематичний аспект глибоко розкрила ілюстрована книжкова виставка «Генетичний код нації», відтворивши історичне минуле українського національного одягу та сучасний аспект народної вишиванки. Із захопленням і великою зацікавленістю оглянули матеріали експозиції учні наукового ліцею, прослухавши розповіді і коментарі завідувачки відділом обслуговування Матвеєнко Т. В., яка розкрила молодому поколінню секрет чарівності вишитого одягу, підкресливши його кольорову гаму та символіку.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до цього традиційного свята, одягнувши в цей день вишиванку, зробити фото та викласти у соціальні мережі, а також відвідати нашу книжкову виставку.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись