• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

У бібліотеці триває виставка до 30-річчя Незалежності України

У бібліотеці триває виставка до 30-річчя Незалежності України

Шановні читачі! Продовжуємо подальше знайомство з виставкою-панорамою на історичну тематику, яка експонується у рамках святкування 30-річчя Незалежності України в читальному залі філологічних дисциплін.

Другий розділ виставки складають прозові й поетичні твори відомих українських письменників, у яких розповідається про складні історичні події часів козаччини, формування національної державної ідеї та утворення Української гетьманської держави ХVІ–ХVІІІ століть.

До уваги читачів презентуються такі твори:

  • історичний роман-трилер «Золото і кров Сінопа» В. Савченка, сюжет якого здивує елементами фантастичного та магічного. У романі розповідається про підводні човни-чайки, які козаки застосовували при взятті турецької фортеці Сіноп у 1595 році, про характерника і мага Оникія та його дивовижні пригоди;
  • роман-факт «Помста знехтуваних богів» В. Пеунова цілком побудований на конкретних історичних подіях, які вмістили три з половиною століття нашої історії. Сторінки твору захоплюють відчуттям дійсності, що страшніша й цікавіша за будь-який детектив;
  • повість Г. Хоткевича «Довбуш» розповідає про народного месника часів опришківського руху ХVІІІ на Гуцульщині та про гайдамацький рух на Наддніпрянщині.

Запрошуємо мислячого читача обрати з огрому імен та текстів кілька таких, що подарують насолоду та втіху тривожного всезнання!

З вищезгаданими розділами виставки зацікавлені читачі зможуть ознайомитися протягом травня.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись