• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Україна: міжнародні відносини»

«Україна: міжнародні відносини»

Акт проголошення незалежності України уже вписаний в історію, як одна з видатних подій ХХ століття. Україна здобула незалежність та отримала можливість здійснювати власну зовнішню політику. Нашу країну визнав світ, вона стала важливим елементом у доповіді безпечної й неподільної Європи.

Важливим атрибутом державності є зовнішньополітична діяльність. Витоки дипломатії України зберігаються у пам’яті століть, у боротьбі за українську державність, українську ідею, незалежність. Історичні віхи української зовнішньої політики, відстежуються з часів на наших землях продержавних формувань, через Київську Русь, коли започаткувалися основи патріотизму, гуманізму, толерантності, договірних відносин; козаччину, що містить чимало елементів тогочасного державотворення, що успадкувало і примножило Військо Запорізьке на чолі зі славетним гетьманом Богданом Хмельницьким; революційний етап часів відстоювання незалежності УНР із цивілізованим виходом у світ міжнародних відносин; УРСР, сучасної України зі здобуттям міжнародної суб’єктивності.

Зовнішньополітичні та дипломатичні пріоритети нашої держави базуються на неухильному обстоюванні національних інтересів. Дипломатична Україна спитається на засади міжнародного права, вироблені людством протягом століть.

В рамках святкування 30-річчя Незалежності України співробітники бібліотеки продовжують цикл тематичних виставок. Вашій увазі представлено наступну рубрику «Україна – міжнародні відносини», яка акцентує на таких аспектах зовнішньополітичної діяльності нашої держави, як укладання міжнародних договорів, вектори зовнішньої політики, участь України в міжнародних організаціях (ООН, Парламентська асамблея Ради Європи), миротворчих операціях. Також на виставці представлені збірники документі, історія дипломатії та міжнародних відносин, дипломатичні енциклопедії, монографії, навчальні посібники.

Експозиція буде корисною для всіх, хто цікавиться історією нашої держави, питаннями міжнародних відносин.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись