• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Пульс української Незалежності»

«Пульс української Незалежності»

Проголошення суверенітету 24 серпня 1991 року стало логічним завершенням процесу українського державотворення. Тож відзначаючи 30 річницю ухвалення Акту проголошення незалежності України, вшановуємо всі попередні етапи становлення української державності.

Сучасна українська держава увібрала в себе традиції від Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Великого князівства Литовського, козацької держави, української державності століття.

Відроджена незалежність і державність України не були щасливим подарунком долі чи наслідком сприятливого збігу політичних обставин. На шляху до самостійності український народ пам’ятає і радість і гуркоту поразок, і тріумфи й приниження, героїв і відступників. Але народ, який пройшов через тернистий шлях випробувань, який зумів вистояти й зберегти себе у вогняному горнилі революцій, спустошливих війн, нещадних голодоморів та репресій, виборов право на утвердження себе у світі, як нації.

Наш народ і сьогодні, в час неоголошеної війни, виявляє незламний дух і гідність. Саме в наш час, як і сотні років тому, вирішується доля України, і саме від нас залежить її майбутнє.

В рамках святкування 30-річчя незалежності України бібліотека презентує розділ історичної подорожі «Пульс української Незалежності». Представлені матеріали виставки є вікном у світ слави та болю, краси та звитяги наших предків, славної, нездоланно – незнищенної землі батьків наших.

На тематичній експозиції представлені історичні, документальні джерела, присвячені історії формування української державності, боротьбі українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність, матеріали історичних досліджень минулого та сьогодення нашої держави – епоху, яка наш народ переживає з високо піднятою головою.

До Дня пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій пропонуємо книжкову виставку "Карби часу"

Україні є що берегти, Україну є кому оберігати (2016 р.)

Чорнобиль не має минулого часу

Життя – Вітчизні, честь – нікому

«Україна в добу "Великого терору"»

Боротись, вірити і жити…

Воїни. Історія українського війська

До Дня Соборності України

«Україні є що берегти, Україну є кому оберігати» (2017 р.)

 

У світі нема більш шляхетної справи, як захищати Батьківщину

Сила життя відважних кіборгів

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись