• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Іван Франко – перекладач

Іван Франко – перекладач

Минають часи, змінюються покоління, а багатогранна творчість Івана Франка і сьогодні здатна захоплювати душі читачів та служити джерелом високого натхнення.

З нагоди 165-річчя від дня народження найвизначнішого представника української класичної літератури, самовідданого громадського діяча, глибокого мислителя і вченого в читальному залі філологічних дисциплін бібліотеки університету експонується книжкова виставка «Іван Франко – перекладач».

Щоб краще осягнути великомасштабну творчість письменника, до уваги читачів пропонується його творчий доробок у царині художнього перекладу, який охоплює різні епохи й літератури багатьох народів світу.

Матеріали експозиції складають поетичні й прозові переклади І. Франка 14-ма мовами, сучасні літературознавчі дослідження та розвідки, які вводять читача в творчу лабораторію митця, розкривають його погляди на теорію і практику перекладу.

Загальновизнані заслуги І. Франка, як перекладача, полягають в тому, що він познайомив українського читача з творами зарубіжної літератури, розробив теорію й високо підніс практику мистецтва перекладу, остаточно вирішив проблему передачі українською мовою великих епічних творів.

Виставка розрахована не лише на фахівців-філологів, а й на всіх небайдужих до таланту «універсального генія, невичерпного атома»!

Структура виставки:
художні переклади;
науково-теоретичні дослідження

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись