• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Свято звитяги й українського лицарства

Свято звитяги й українського лицарства

До Дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня Захисника України універсальний читальний зал бібліотеки ЦДПУ імені В. Винниченка запрошує всіх охочих відвідати ілюстровану експозицію “Воїни. Історія українського війська” та книжкові виставки: "Володарі гетьманської булави", "Прийшла Покрова - всохла діброва".

Матеріали постерів, історичних книг та періодичних видань висвітлюють історію українських воїнів від Київської Русі до сьогодення, відтворюють шлях, який пройшли збройні сили України від Русі до АТО. Загони з українських земель високо цінувалися у військах Великого князівства Литовського й Речі Посполитої. Козацька піхота була чи не найкращою у Східній Європі. Та й у ХХ і ХХІ століттях українці явили чимало зразків мужності та воїнської вправності: загони січових стрільців, УПА, воїни АТО.

Українське військо є гарантом національної безпеки країни, є така професія – Батьківщину захищати. Пишаємося мужніми воїнами всіх часів, а особливо відважними земляками 3 полку спеціального призначення, які захищають суверенітет нашої держави і підтримують мир та спокій в Україні.

Користуючись нагодою, вітаємо доблесних військовослужбовців з професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, витримки та любові ближніх.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись