• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Залізних імператор строф...»

«Залізних імператор строф...»

З нагоди 125-річчя від дня народження Є. Маланюка, який був однією з визначних особистостей в українській літературі XX століття, в читальному залі для науковців бібліотеки університету з 31 січня відкрито велику книжкову виставку.

Є. Маланюк – велика постать в українському письменстві. Це постать «імператора залізної строфіки» – активного подвижника надзвичайно напруженого періоду української літератури між двома світовими війнами. Періоду, що позначився сильним струмом, спрямованим до переоцінки попередніх цінностей, до шукань нових шляхів національного самовияву, до поєднання краси з суворим темпом життя.

Виставка відкривається рубрикою «Творча спадщина» й містить вітчизняні видання творів Є. Маланюка різних років, рідкісні видання, друковані на початку минулого століття в Німеччині, США, Канаді, першодрук листів та щоденникові записи.

Матеріали експозиції висвітлюють науково-теоретичні дослідження літературного феномена письменника науковцями університету та літературознавчі огляди знаних українських критиків.

Окремий розділ виставки містить літературно-критичні дослідження творчої спадщини Є. Маланюка відомого літературознавця, професора, доктора філологічних наук Л. В. Куценка.

Виставку адресовано всім, хто свідомий винятковості місця Є. Маланюка в українській літературі.

Структура виставки: творча спадщина;
літературна спадщина Є. Маланюка в дослідженнях  науковців університету;
літературна сильвета.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись