• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Основний закон України

28 червня 2016 року Україна відзначатиме 20 – річчя від дня прийняття Основного закону держави – Конституції. В універсальному залі з 22 по 30 червня експонується виставка «Основний закон України», присвячена річниці прийняття Конституції України.

Основні  етапи розвитку конституційного процесу до 1996 року – від Конституції гетьмана П. Орлика до Конституції УРСР – можна прослідкувати в рубриці «Основні етапи розвитку української державності».

В рубриці «28 червня – День Конституції України» представлена Конституція України  та коментарі до неї науковців і дослідників, розповідається як Україна отримала Конституцію, виділяються 4 етапи її розвитку.

Актуальні питання конституційної реформи та державного розвитку на сучасному етапі, проблеми правового регулювання змін до Конституції України висвітлюються в рубриці «Новітній конституційний процес в Україні : стан і перспективи».

Конституціоналізація правового порядку через призму верховенства Конституції, забезпечення конституційних прав та свобод людини показує рубрика «Конституція України – гарант захисту прав людини», також представлені деякі статті з Конституції, в яких розповідається  про права  українців. 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись