• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Реєстрація у Scopus та ScienceDirect, налаштування віддаленого доступу

unnamed

Scopus -  наукометрична реферативна база даних наукових цитувань, яка була створена в 2004 році видавничою корпорацією Elsevier. База даних містить більше 82 млн. документів (наукові рецензовані журнали, матеріали конференцій, серіальні книжкові видання тащо), глибина архіву сягає 1788 року.  Scopus – один із інструментів у галузі наукометрії, який надає різні метрики для кількісного виміру науки:
створено понад 17 млн. авторських профілів та понад  94 тис. профілів установ,  проіндексовано понад 43 тис. назв рецензованих наукових журналів. На сьогодні в базі даних проіндексовано понад 5500 назв наукових журналів відкритого доступу. Рубрикатор Scopus (ASJC) має 27 базових тематичних розділів, поділених на 335 підрозділів, політематичні статті індексуються одразу в кількох розділах. ScienceDirect містить рецензовані журнальні статті та розділи книг (включаючи вміст із відкритим доступом).
  • Щоб скористатись пошуком в Scopus, необхідно перейти за посиланням https://www.scopus.com з будь якого комп’ютера університету, який має підключення до Інтернет.
  • Щоб створити кабінет користувача, налаштувати віддалений доступ до баз даних  ScienceDirect та Scopus з використанням доменного імені установи скористайтеся
 
Пам’ятайте, що електронна адреса повинна бути в домені ЦДПУ ім. В. Винниченка (@cuspu.edu.ua). 
 
За більш детальною інформацією щодо користування базами даних звертайтесь на електронну адресу [email protected] - Омельченко Тетяна
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись