fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Факультет фізичного виховання ЦДПУ пишається чемпіоном світу

Факультет фізичного виховання ЦДПУ пишається чемпіоном світу

З 25 липня по 4 серпня у фінському місті Еспоо відбувся 15-й Чемпіонат світу з максибаскетболу серед ветеранів, за версією ФІМБА. В цих найпрестижніших змаганнях брала участь 261 команда. Україну представляли 7 різновікових команд: 2 жіночі та 5 чоловічих. У складі жіночої збірної 45+ успішно виступила співробітниця нашого університету Світлана Разіна.

Слід зазначити, що змаганням передували 7 місяців напружених тренувань та навчального-тренувальних зборів, в результаті яких була сформована збірна команда, що об’єднала кращих спортсменок з Кропивницького, Києва, Харкова, Житомира, Миколаєва, Мукачево (тренер С.А. Фельбаба). Жеребкування не було прихильним до нашої команди, оскільки перша гра підгрупи «А» була зі збірною Росії… Але ця важка і надважлива у морально-психологічному плані перемога надихнула команду на наступні перемоги зі збірними Чилі та Еквадору.

У чвертьфіналі була вольова перемога над господарками змагань – збірною Фінляндії, а у півфіналі – над литовцями. І ось нарешті фінальна гра зі збірною Польщі. На вівтар перемоги було віддано все: максимум фізичних зусиль, емоції, психічної стійкості, командної самовідданості і відповідальності, тому що за тобою стоїть чуття всієї країни…

Золоті медалі світових першостей та чемпіонатів вартують багато. Це авторитет країни, міжнародне визнання, особиста повага, врешті реалізація власних амбіцій. І тому, гравець збірної України під номером 12, людина спортивної вдачі С.В. Разіна вже мріє про наступні світові старти і перемоги, чого ми всі їй щиросердно бажаємо!

Інформацію надано кафедрою теорії та методики олімпійської і професійного спорту.