fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Академічна мобільність науково-педагогічних працівників факультету фізичного виховання

Академічна мобільність науково-педагогічних працівників факультету фізичного виховання

25 жовтня 2022 року на платформі ZOOM відбулася гостьова лекція польського вченого, доктора габілітованого у галузі соціальних наук, професора Валерія Окулича-Казаріна на тему: «Інновації в менеджменті: економічний, соціальний та психологічні аспекти». Цей захід було організовано в рамках Договору про співпрацю між Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім. В.Винниченка і Донецьким національним університетом ім. В.Стуса та викладачів, студентів вишів-партнерів. В науковому заході брали участь близько 100 осіб.

Професор В. Окулич-Казарін тривалий час працює у Вищій Школі Бізнесу (Wyższa Szkoła Biznesu – National – Louis University, Польща), яка є філією Національного університету Луїса (м. Чикаго, США). Він проходив стажування в Америці і радо поділився своїми спостереженнями і науковими доробками з означеної проблематики.

Лекція була присвячена аналізу провідних світових систем сучасного менеджменту та освіти. До лекції долучились науково-педагогічні працівники і студенти факультету фізичного виховання, які мали змогу спільно з колегами інших вишів проаналізувати психологічні та економічні особливості европейської та азійської систем управління, визначити особливості мотивації та специфіку побудови професійної кар’єри в кожній із них.

Цінним було використання професором інтерактивних технологій, онлайн-опитування з метою вивчення уявлень сучасної студентської молоді щодо переваг тієї чи іншої системи освіти. В результаті роботи було зроблено наукові узагальнення та означені перспективи для України на поступу до европейської інтеграції.

Кафедра теорії і методики фізичного виховання