fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Наукова співпраця факультету фізичного виховання із закладами вищої освіти!

14 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри теорії і методики фізичного виховання ЦДУ ім. В. Винниченка спільно зі здобувачами вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура) мали нагоду долучитися до гостьової онлайн-лекції на тему: «Розвиток стресостійкості та розкриття внутрішніх ресурсів», яку провела Калашник Ілона Вікторівна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології глибинної корекції та реабілітації Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Лекторка підкреслила, що вже понад півтора року Україна живе у стані постійного стресу й невизначеності, зумовленого повномасштабною війною, яку розв’язала російська федерація на території нашої держави. Щодня ми чуємо новини про трагедії й обстріли наших територій, людські й матеріальні втрати, руйнування та катастрофи. Усе це додає напруження й негативних емоцій, що може погіршувати психологічне, фізичне здоров’я та самопочуття. Саме в цей час, коли багато людей переживають складні стресові ситуації, важливими стають лекції-бесіди, консультації кваліфікованих фахівців у галузі педагогіки, психології, теорії і методики фізичного виховання, які покликані забезпечити правильний та раціональний контроль власних емоцій, сформувати готовність до сприйняття умов сьогодення.

Обговорення питань, які порушували під час лекції, викликали жваву дискусію серед присутніх. Здобувачі освіти мали змогу отримати науко-пізнавальну інформацію, доповнити рівень знань щодо попередження стресових, негативних емоцій у процесі занять фізичною культурою і спортом.

Щиро подяку лектору за актуальну та змістовну лекцію, співпрацю в системі підготовки майбутніх фахівців педагогічної галузі!

Кафедра теорії і методики фізичного виховання