• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

ІІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар «Новації, практики та перспективи розвитку фізичної культури і спорту»

ІІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар «Новації, практики та перспективи розвитку фізичної культури і спорту»

У вівторок, 26 травня, кафедра теорії та методики олімпійського і професійного спорту провела свій традиційний захід, але у форматі Zoom-конференції. У роботі семінару брали участь науковці, вчителі-новатори, спортивні лікарі, Заслужені тренери України, магістранти та студенти.

Вперше у семінарі виступили наші закордонні колеги: кандидат педагогічних наук, доцент Гомельського державного університету імені Франциска Скорини Євген Осипенко поділився результатами наукових досліджень щодо проблем стану здоров’я та фізичної підготовленості школярів Республіки Білорусь. Ним була обґрунтована сучасна модель уроку фізичної культури як чинник інтеграції розумової працездатності дітей. Цікавою була доповідь вчителя фізичної культури з далекого Ель-Кувейту Дмитра Мальця, який зробив порівняльний аналіз американської системи фізичного виховання, що поширена у приватних школах Кувейту, та системи фізичного виховання школярів України.

Учасники високо оцінили фрагменти майстер-класу присвяченого здоров’язбережувальним технологіям засобами фізичного виховання у початковій школі, який провів та прокоментував вчитель-методист з фізичної культури В.П. Коломієць (ЗШ № 32 м. Кропивницький).

Підсумовуючи результати семінару проректор з наукової роботи доктор філологічних наук, професор С.П. Михида підкреслив важливість тих питань, що були обговорені та побажав успіхів у подальших пошуках всім учасникам наукового форуму.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись