• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Відбулося нагородження кращих спортсменів-параолімпійців Кіровоградщини

Відбулося нагородження кращих спортсменів-параолімпійців Кіровоградщини

1 грудня 2022 року ректор ЦДУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь та декан факультету фізичного виховання Анатолій Турчак на запрошення Кіровоградського регіонального центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» взяли участь у церемонії нагородження кращих спортсменів-параолімпійців Кіровоградщини за високі спортивні досягнення у 2022 році.

Серед інших, Почесною грамотою ОВА був нагороджений чемпіон та призер бразильської Дефлімпіади Владислав Гриценко, а Подяку Управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА отримав чемпіон України з вільної боротьби В’ячеслав Потьомкін.

Владислав та В’ячеслав – два талановитих студента факультету фізичного виховання, поповнення 2022 року. Владислав Гриценко –  МСМК з плавання, член національної збірної команди України, дворазовий призер чемпіонату світу з плавання, чемпіон та дворазовий срібний призер Дефлімпійських ігор у Бразилії 2022 року. В'ячеслав Потьомкін – МСУ з греко-римської боротьби, член національної збірної команди України, чемпіон України з греко-римської боротьби (серед дорослих) 2021 та 2022 років, а також чемпіон Європи серед кадетів 2019 року в м. Гомель, Білорусь, 5-те місце на дорослому чемпіонаті світу в Туреччині у 2021 році.

Факультет фізичного виховання ЦДУ активно працює зі спортсменами-параолімпійцями. Серед йього викладачів та студентів – відомі в Україні та світі атлети. Зокрема, випускниками факультету є 3 чемпіони Паралімпійських ігор, 1 чемпіонка і 1 двічі срібна призерка Дефлімпійських ігор. Всі вони — знані спортсмени, чемпіони і рекордсмени світу, орденоносці, потужні учасники міжнародних змагань.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись