• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

«Відновне правосуддя для неповнолітніх: теорія і практика»

16 травня 2023 року студенти-консультанти юридичної клініки «Artium de lex» Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відвідали захід у Донецькому державному університеті внутрішніх справ на тему «Відновне правосуддя для неповнолітніх: теорія і практика».

Модераторкою дискусійної платформи виступила головна фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Олена Роміцина.

Спікери заходу – директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша, начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Кіровоградської обласної прокуратури Алла Мороз, адвокатки Людмила Язан та Ксенія Петренко, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Микола Сульжук.

З 2019 року в Україні впроваджений пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Учасники висвітлили сутність відновного правосуддя для неповнолітніх, яке полягає в примиренні неповнолітнього правопорушника з потерпілим та відновлення його соціальних зв’язків із суспільством, яке в рівному обсязі забезпечує права як потерпілої особи, так і неповнолітньої особи, що скоїла кримінальне правопорушення.

Спікери окреслили успішні практичні кейси відновного правосуддя та проблемні питання, які можуть виникнути на шляху його реалізації.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись