• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Бронзовий дебют наших волейболістів у "фіналі чотирьох"

Волейболісти "ФФВ ЦДПУ", які стали дебютантами "фіналу чотирьох" отримали "бронозову перемогу". Гравець "ФФВ ЦДПУ" Валіхновський Владислав став кращим гравцем «фіналу чотирьох» і здобув титул «MVP турніру» (особливо корисний гравець).

Виступи двох професійних чоловічих команд  ФФВ ЦДПУ «Золотой век – 2» із баскетболу в першій лізі та «ФФВ ЦДПУ» з волейболу в другій професійній лізі привертають увагу вболівальників протягом сезону осінь-весна 2017-2018 рр. І якщо баскетбольні команди не новачки в змаганнях чемпіонату України, то студенти-волейболісти вперше  завдання відстоювали честь та спортивну славу нашого університету в України.

29855274 1954263664888550 611554820 n

За регламентом, команди другої ліги грають по одному туру на місяць з листопада по березень, із кожної групи до фіналу виходять 2 команди з групи. У «фіналі чотирьох» визначення переможця відбувається за коловою системою.

Протягом 3-х турів команда нашого університету провела 6 переможних зустрічей, відповідно до фіналу вийшла з 1-го місця у групі.
На 2-му місці розташувались волейболісти «ВК Нікополь» з однойменного міста на Дніпропетровщині. Саме там з 22 по 25 березня й відбувся фінальний тур.

З підсумків 1-го дня змагань рахунки:
"ВК Нікополь" - "Сокіл" (3:1 )
"ФФВ ЦДПУ" - "Датський текстиль" (3:0)

Згідно цим результатам, 2-го дня команда ФФВ ЦДПУ грала з лідером групи А - "ВК Нікополь".

Слід зазначити, що умови гри в нікопольському залі, не дійсні вимогам, які регламентують правила змагань (зокрема обмежена зона "подачі", складність із діставанням м’ячів після прийому).
У результаті – поразка 1:3.

29855684 1954263038221946 2069507434 n

За підрахунками очок, набраних за 2 дні змагань, перемагаючи команду господарів, 2 команди нашої групи пройшли до першої ліги.
Та нікопольці, відчуваючи підтримку трибун і тягар поразки від команди «ФФВ ЦДПУ», у другому турі налаштувались на останню гру на всі 150 %. Звісно, наші гравці на чолі з капітаном, магістрантом Забілястим Олександром і «моторчиком» команди - студентом 4-го курсу Владиславом Валіхновським, не збиралися програвати вирішальну гру.
Четвертокурсники Попович Олександр і Сокуренко Дмитро, студент 2-го курсу Чаповський Олександр, наш «ліберо» Фалєєв Олександр, аспірант Зіненко Богдан, Антон Матвєєв й інші члени команди робили що могли, але цього виявилося замало.

Завершилося все рахунком  0:3 і команда "ФФВ ЦДПУ" стала бронзовим призером у «фіналі чотирьох», що для класичного волейболу нашої області та педагогічного університету є помітним успіхом, адже вперше за часів незалежності, команда із обласного центру досягла таких результатів у чемпіонатах України.
Визначним є той факт, що діагональний гравець "ФФВ ЦДПУ" Валіхновський Владислав став кращим гравцем «фіналу чотирьох» і здобув титул «MVP турніру» (особливо корисний гравець).

Тренерський тандем (Сергій Руденко та Костянтин Мартишевський) вважає, що дебютний виступ був гідним:

"У нас була наймолодша команда в "фіналі чотирьох", проте ми показали свій рівень, підтвердженням тому є слова мера Нікополя Андрія Фісака, який висловився в симпатії до нашої команди на параді нагородження.Нині склався дуже хороший спортивний колектив, тож дебют вважаємо вдалим: у перший рік виступів вибороли медалі. Хлопці здобули досвід ігор на вищому рівні. Сподіваємося, що наполеглива робота спортсменів, підтримка президента клубу ректора Олега Анатолійовича Семенюка та щирість уболівальників надихнуть команду на наступні перемоги.", - розповідають тренери ФФВ ЦДПУ Сергій Руденко та Костянтин Мартишевськи

29939645 1954262804888636 606027839 n

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись