• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Свято фізичної культури та спорту!

Свято фізичної культури та спорту!

Ще яскраві у пам’яті першокурсників звуки студентського гімну «Гаудеамус», а на порозі вже інше свято, спортивне. Як відомо, День фізичної культури і спорту в нашій країні традиційно припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94). Це данина здоровому способу життя, свято оптимізму, ознаменоване різноманітними спортивними змаганнями, що відбуваються на теренах України.

На факультеті фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка свято відбулося сьомого вересня під гаслом «Здорова молодь – здорова нація». Урочисту лінійку відкрили ректор університету О.А. Семенюк та декан факультету А.Л. Турчак, які тепло вітали присутніх.

З побажаннями до майбутніх вчителів фізичної культури та тренерів з видів спорту звернулася заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА У.В. Соколенко. Принагідно прозвучали поздоровлення для ювіляра, одного з фундаторів волейболу на Кіровоградщині, професора кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту К.К. Мартишевського

Приємним доповненням свята стало вручення посвідчень кандидата в майстри спорту України гравцям основного складу волейбольної команди «ФФВ ЦДПУ» (тренер – С.А. Руденко) та кандидата в майстри спорту України з радіоспорту Є.Мінчуку, студентові І курсу фізико-математичного факультету (Заслужений тренер України – Н.І. Щербатюк).

Дійство продовжилося на літньому спортивному майданчику, де на студентів університету чекали баталії з баскетболу 3х3 та волейболу пляжного. Змагання з тенісу настільного традиційно відбулися в залі ритміки і хореографії.

Перше спортивне хрещення для першокурсників пройшло вдало, завдяки підтримці вболівальників, серед яких були куратори першого курсу, майстри спорту України А.А. Мельнік та І.В. Сундукова.

У змаганнях з баскетболу 3х3 серед дівчат отримали перемогу Р. Кобченко, В. Момот, А. Намеснік. Серед міксів – два юнаки та одна дівчина яскраво проявили себе другокурсники. Переможцями стали гравці першої ліги першокурсник І. Рибченко та студенти другого курсу Є. Саламаха, І. Ворох. Достойну конкуренцію їм склали новачки – студенти І курсу Д. Ходоровський, Б. Ткаченко та А. Кравченко. Трійку призерів замкнули представники інших видів спорту, легкоатлети П. Безшкуренко та А. Аулін, волейболіст В. Русін. Хлопці свій вільний від тренувань час проводять саме на баскетбольному майданчику.

У пляжному волейболі серед дівчат перемогли студентки ІVкурсу фізико-математичного факультету К. Полудненко та ІІІ курсу – І. Лизогуб. Студентки І курсу О. Івашура та Д. Самохіна посіли другу сходинку п’єдесталу. У цьому виді серед юнаків упевнено отримали перемогу майбутні тренери, студенти спеціальності «Спорт» А. Матвєєв та Є. Бабенко, другими стали студенти І курсу Д. Анісімов та О. Коваленко. Замкнули трійку призерів першокурсники Л. Гриценко та Д. Шеперов.

У шанувальників ракетки не обійшлося без сенсацій. Серед дівчат упевнену перемогу отримала студентка факультету історії та права О. Діхтяр, друга сходинка – за досвідченою Л. Пилипенко, третя позиція підкорилася першокурсниці Я. Гороховій.

У групі юнаків перше місце впевнено посів першокурсник, майбутній тренер Б. Сірик. Друге й третє місця розділили його колеги – третьокурсники Н. Дорофєєв та О. Діденко.

Спортивне свято відбулося за підтримки обласного відділення громадської організації «Спорт для всіх», яка надала призи та медалі.

 

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись