• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Перемоги та поразки волейболістів ЦДПУ імені В. Винниченка

Нещодавно місто Чернігів приймало учасників фінальних змагань XIV літньої Універсіади України з волейболу серед чоловіків. Ключовими гравцями у командах були гравці вищої та суперліги. Виїзд команди нашої області на ці змагання став дебютним.

Якщо прослідкувати за динамікою виступів на всеукраїнських Універсіадах команди Кіровоградської області, то помітна тенденція зростання як рівня зайнятих місць, так і рівня гри. У 2017 році на XIII літній Універсіаді, яка проходила у місті Вінниці, наша команда посіла в зональних змаганнях призове третє місце, але до фінальної частини змагань виходили лише дві команди. Цього сезону зона всеукраїнської Універсіади з волейболу в нашому регіоні пройшла у місті Дніпро. Інформація про виступи нашої команди широко висвітлювались у Інтернет-ресурсах. Із зональних змагань команда нашої області вийшла переможцем, залишивши позаду збірні Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

IMG 7dbce8f6594a8df284f8d5e4fedd88b4 V

Цього року до Чернігова поїхали лише студенти і випускники факультету фізичного виховання ЦДПУ. Якщо у Вінниці ми виглядали явними новачками, то на ХІV літню Універсіаду волейболісти нашого вишу вийшли як бронзові призери другої ліги і як дебютанти першої ліги. У Чернігові спочатку команди змагалися у групах, а далі за 1-4 та 5-8 місця. Про те, що наша група «А» була сильніша за групу «Б» свідчать підсумкові результати: Хмельницька область – перша, господарі змагань - другі, треті - сумчани. Далі Рівненська область та Тернопільська. У іграх навхрест нашим гравцям вдалося взяти реванш за попередню Універсіаду і впевнено переграти збірну Вінницької області з рахунком 3:1. А от на гру за п'яте місце зі збірною Тернопільської області у нас вже не вистачило сил. Оскільки команда Дніпропетровської області на фінал не з'явилася, команда Тернополя перед грою з нами мала день відпочинку. Ми ж грали усі п'ять днів поспіль. Тому шосте дебютне місце із восьми команд областей, у яких є гравці вищої та суперліги, можна вважати достойним.

IMG 09e8444a20120a5c33809e6403c28d5b V

У нашій команді грав студент другого курсу Ігор Свірідов, який провів минулий сезон у команді «Політехнік» (Одеса), яка виступала у вищій лізі. Деякі наші гравці провели сезон у першій лізі, а саме: магістранти Олександр Забілястий - капітан команди, діагональний Владислав Валіхновський, догравальник Дмитро Сокуренко. Аспірант, догравальник Богдан Зіненко, четвертокурсник Олександр Фалєєв (ліберо команди), випускник бакалаврату Олександр Попович. Третьокурсник, гравець першого темпу Едуард Савчук є досить перспективним, разом із першокурсником Антоном Матвєєвим. Ми ще раз вітаємо наших хлопців з фінальним дебютом, і радіємо тому, що наша область представлена на найвищому рівні студентського спорту в Україні. Непересічним є той факт, що саме наш виш є одноосібним лідером волейболу на Кіровоградщині.

Інформацію надано кафедрою теорії та методики олімпійського і професійного спорту.

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись