• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Захід до Дня Волонтера

Захід до Дня Волонтера

До Дня волонтера активісти Студентського волонтерського руху, що діє на факультеті педагогіки та психології ЦДПУ імені Володимира Винниченка, на базі Інклюзивно-ресурсного центру № 1 м. Кропивницького організували та провели захід, спрямований на покращення соціалізації дітей з аутизмом.

Для дітей був влаштований спеціальний майстер-клас із виготовлення «браслетів дружби». За допомогою студентів, що в університеті опановують фах соціального працівника, – Красавіна Д. та Раєнко А., а також під супроводом психолога Центру підопічні самі виготовляли браслети. Виконання цієї вправи сприяє розвитку в дітей з аутизмом дрібної моторики, комунікативних навичок, привчає учасників до командної роботи. Свої вироби діти потім зможуть подарувати рідним, друзям чи близьким. Така акція є одним із етапів оптимізації процесу соціалізації особливих дітей та їх боротьби зі страхами.

Студенти зазначили, що даний захід надав можливість застосувати на практиці знання, набуті під час навчання в університеті. А робота з дітьми з особливими потребами є доволі складною, оскільки діти з аутизмом важко сприймають нову інформацію та поради своїх наставників. Це потребує особливих умінь та навичок, вияву останніми емоційної стійкості, врівноваженості, толерантності. Майстер-клас, який проводився у межах тренінгу з дітьми з аутизмом, сприяв реалізації мети подолання труднощів соціалізації таких дітей, розвитку в них умінь навчатися, виконувати певні завдання, взаємодіяти між собою та з наставниками.

Кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної роботи,
соціальної педагогіки та психології Руденко Ю.Ю.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись