• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Кафедра психології провела онлайн-семінар

Кафедра психології провела онлайн-семінар "Актуальні питання сучасної практичної психології"

1 грудня 2021 року кафедра психології разом з Департаментом освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації провели обласний науково-практичний онлайн-семінар «Актуальні питання сучасної української практичної психології».

Метою обласного семінару було обговорення сучасних теоретико-методологічних та практичних проблем щодо організації ефективної кваліфікованої психологічної допомоги; впровадження сучасних інноваційних здобутків психотерапії у практику супроводу особистості; навчання ефективним психотехнікам із залученням провідних експертів академічної та практичної спільноти.

Всього надійшло більше 300 заяв на участь у семінарі, серед них завідувачі районними методичними кабінетами області, директори та завучі шкіл області, практичні психологи області, вчителі музики, української мови, початкових класів, вихователі-методисти, корекційні психологи, судовий експерт Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Наймасовішу чисельність серед учасників семінару склали випускники (психологи та соціальні педагоги) Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, які на даний час працюють в закладах освіти, студіях розвитку для дітей, благодійних фондах.

Програма науково-практичного семінару включала доповіді, практичні майстерні, майстер-класи. В якості доповідачів та ведучих майстер-класів виступили науково-педагогічні працівники, шкільні психологи та практикуючі психологи.

Проведений семінар був дуже корисним та інформаційно насиченим.

На семінарі висвітлені дуже актуальні на сьогоднішній день питання такі як: булінг в закладах освіти, методи корекції аутизму, вплив гаджетів на психічний розвиток дітей, профілактика суїцидальної поведінки підлітків, дислексія та інші. Семінар пройшов на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано, мав практичну спрямованість.

Всі учасники семінару зазначили необхідність проведення подібних заходів та висловили, що подібні заходи є актуальними для становлення сучасної української практичної психології.

Кафедра психології

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись