• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відкрилася віртуальна виставка студентських робіт «Літній пленер 2021»

Відкрилася віртуальна виставка студентських робіт «Літній пленер 2021»

У п’ятницю, 24 грудня 2021 року, відбулось відкриття віртуальної виставки «Літній пленер 2021», на якій представлені роботи студентів третього курсу спеціальності «023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «014 Середня освіта (Образотворче мистецтво)».

На виставці представлені роботи, виконані в межах навчальної художньо-етнографічної пленерної практики, яка проходила в червні 2021 року в с. Лугове, Березанського району, Миколаївської області. Завдання пленерної практики у відповідності до чинної програми реалізовані за такими напрямами: стани природи на пленері, пейзаж, портрет і людина в природі, архітектурні мотиви, тематичні завдання.

Головна мета практики з образотворчого мистецтва — це закріплення та поглиблення професійних знань та навичок з живопису, рисунку й композиції; розвиток творчої активності та ініціативи студентів, їх художніх потреб та естетичного смаку в процесі образотворчої діяльності в умовах пленеру. Специфіка пленерного живопису базується на сприйманні всіх предметів зануреними у світлоповітряне середовище, що вимагає від студентів врахування у своїх художніх роботах відповідних перетворень локального кольору зображуваних об’єктів та розробки способів його втілення. Для пленеру характерні глибина простору, постійна зміна освітлення і сильний колірний вплив середовища. Це остання пленерна практика у студентів бакалаврського рівня, яка, маємо надію, запам’ятається та стане потужним поштовхом для подальшого професійного зростання.

Куратор виставки: Ольга Пунгіна, доцент кафедри мистецької освіти.

Усі охочі мають змогу переглянути результати роботи художньо-етнографічної практики – віртуальну виставку пленерних робіт.

Кафедра мистецької освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись