• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Педагогічна практика на факультеті педагогіки та психології

Ось і завершилася педагогічна практика у студентів ІV курсу, що тривала півтора місяці. Студентам 41 групи пощастило потрапити до НВК ЗОШ №34 – ліцей «Сучасник». За всі 4 роки ми багато дізналися саме теоретичного матеріалу, а тепер у нас з’явилася нагода застосувати його на практиці.

Перший день у школі був надзвичайно хвилюючий: знайомство з вчителем та учнями, турбота про перше враження, яке ми справляємо на них.  Та всі наші переживання були марні.

У кожного з нас був справжній учитель-наставник, професіонал, колега та друг, який допомагав нам опановувати майбутню професію. Діти стали нашим натхненням, ми закохалися в них.

Кожного дня бачити усмішки дітей, зацікавлений погляд, чути велику кількість запитань, якими вони засипали нас, – все це давало нам поштовх для вдосконалення нашої роботи.

Діти надихали нас до постійного творчого педагогічного пошуку. Ми проводили уроки, влаштовували різноманітні свята та позакласні заходи – «Зустріч весни», «Дівчатка проти хлопчиків», «Масляна», «Чарівний світ української мови», «Подорож у світ казок» та інші. Діти із задоволенням приймали участь у конкурсах, співали, танцювали, декламували вірші, малювали.

Ми провели велику кількість залікових уроків, та ще більшу кількість пробних уроків. Ми навчалися нашій майбутній професії. Не так як завжди, через книжку або слово викладача, а активно залучаючись до шкільного життя. Своїми руками доторкнулися до праці, яку описували великі педагоги протягом багатьох століть.

Особливо запам’ятався квест, який ми організували для дітей 2-го класу. Діти з радістю, інтересом, і захопленням виконували всі поставленні завдання і наприкінці отримали заслужену винагороду. А ми були щасливі бачити, як світяться очі дітей, з якою радістю учні розповідають свої враження від наших старань.

Ми задоволені своєю роботою. Хоча вона тривала менше двох місяців, але ми в захваті від дітей, задоволені роботою школи, приємно здивовані вчителями-наставниками: їх витримкою, любов’ю до учнів і педагогічною майстерністю, за допомогою якої вони вирішували будь-які проблеми своїх маленьких "фанатів", адже, дійсно, всі учні без виключення обожнюють свого вчителя.

Вчитель ─ це авторитет, нескінченний багаж знань, адвокат, справедливий суддя, друг, товариш, "щит" від неприємностей та просто гарна людина, на яку вони прагнуть рівнятися.

Дивлячись на все це з боку, одностайно вирішили ─ ми теж хочемо бути такими вчителями, ми вірно визначилися зі своєю майбутньою професією, обрали правильний університет, нас навчали кращі викладачі. Ми готові до роботи!

Матеріал підготували студентки 41 групи Олена Байбароша та Марина Горбунова.

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись